Annonce
Sport

Sådan kommer HIC vellykket igennem DM-finalerne

Gage Davis (til højre) og Horsens IC spillede tidligere på foråret en tæt pokalfinale mod Bakken Bears. Arkivfoto: Kim Haugaard
Mandag aften indledes DM-finalerne i basketball. Horsens IC møder ude Bakken Bears, og det ligner en helt umulig opgave for horsensianerne.

Horsens: Der er ingen grund til at foregøgle nogen, at Horsens IC har den mindst chance, når der mandag aften tages hul på finale-serien om det danske basketball-mesterskab.

Danmarks EM-triumf i 1992 og Herfølges danske fodboldmesterskab i 2000 kommer til at ligne hverdags-foreteelser, hvis Horsens IC fravrister Bakken Bears mesterskabet.

Bakken Bears befinder sig på en helt anden planet end de øvrige hold i toppen af dansk basketball, og klubbens femte mesterskab på stribe og det 16. i dette årtusinde ligner en formssag. Århusianerne råder over en økonomi, som er mange gange større end for eksempel Horsens IC’s og har derfor mulighed for at hente udenlandske spillere fra hylder, de øvrige danske klubberne dårligt kan få øje på.

Annonce

Finale-serien spilles bedst af syv kampe, og netop det faktum gør det umuligt for Horsens IC. HIC viste tidligere på sæsonen, at Bakken Bears kan slås, da horsensianerne vandt det ene af klubbernes fire møder i grundspillet, og det lykkedes Horsens IC at presse Bakken Bears til de yderste, da klubberne tidligere på foråret spillede pokalfinale. Men at vinde fire af finaleseriens syv kampe? Nej, det lader sig ganske enkelt ikke gøre.

Tabte 12 finalekampe i træk

Det er sjette gang i træk, HIC og Bakken Bears spiller om DM-guldet.

I sidste sæson stoppede corona-pandemien basketsæsonen, inden den nåede slutspillet, og Bakken Bears blev kåret som mester på grund af førstepladsen i grundspillet.

HIC vandt mesterskabet i 2015 og 2016, men siden tog Bakken Bears over, og det er ikke i den nyere finale-historie, at HIC’erne skal kigge i forsøget på at tanke selvtillid. I 2017 tog HIC seriens første kamp, og siden vandt Bakken Bears 12 finale-kampe i træk mod Horsens IC, hvilket på glimrende vis illustrerer, hvad det er, som venter Horsens IC.

Annonce

Én sejr og sæsonen er godkendt

HIC’erne kigger tilbage på en udmærket sæson med en andenplads i grundspillet, og med det nuværende magtforhold i dansk basket er sølvmedaljer et maksimalt udbytte.

De er hjemme, men endnu en regulær afklapsning i finalerne, som der var tale om de seneste to gange, giver sølvet en træls bismag.

Lykkedes det Horsens IC at snuppe én af finalekampene, kan sæsonen vinkles af som godkendt, og henter HIC flere end én finale-sejr, kan sæsonen 2020/21 med rette kaldes en succes, som viser, at afstanden op til Bakken Bears er kortere end i de seneste par sæsoner.

Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Odder

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Annonce