Annonce
Erhverv

Sådan kommer det nye sundhedshus til at se ud

Der skal stadig lidt fantasi til at forestille sig det, men her hvor fysioterapeuterne Lotte Toftebjerg og Pete Markussen står, vil der om under et halvt år være et fuldt fungerende sundhedshus. Foto: Michael Svenningsen

Lotte Toftebjerg og Peter Markussen er færdige med at rive ned - nu er de begyndt at bygge det indre af deres nye sundhedshus på Torvegade op igen, så det er klar til åbning 1. september.

Annonce

Tørring: Tørrings kommende sundhedshus er så småt begyndt at tage form. Murbrokker, jord og støv har ellers i lang tid præget det indre af det forhenværende posthus og rutebilstation i Tørring, men i løbet af de sidste uger er håndværkerne for alvor gået i gang med at bygge op igen.

Planen er, at Sundhedshuset, som bygningen skal hedde, står klar til indvielse 1. september, fortæller Lotte Toftebjerg fra Tørring Fysioterapi og Træning, der sidste efterår sammen med kompagnonen Peter Markussen, købte det gamle posthus af Hedensted Kommune i en budrunde.

- Vi skal have gulvvarme over det hele, så vi har gravet en masse ud. Nu er vi gået i gang med genopbygningen og skal bl.a. flytte en mur i den øverste del af bygningen, hvor vi udvider lokalet ud til de ellers fritstående søjler ud mod Torvegade, fortæller Lotte Toftebjerg.

Som det kan skimtes gennem vinduet i receptionen er det planen at lave en mindre gårdhave ud mod Jernbanegade. Illustration: Tegnestuen Nørrebo Frandsen
Annonce

Syv behandlerrum

Stregerne til det nye hus er lavet af Tegnestuen Nørrebo Frandsen fra Vejle. De har i samarbejde med Lotte Toftebjerg og Peter Markussen delt huset op i tre dele. I den øverste del, hvor der tidligere har været venterum for buspassagerer, skal en række frivillige sociale foreninger fra Det Gule Hus bo. De får fælles indgang midt i bygningen med Tørring Fysioterapi og Træning, der flytter fra deres lejede lokaler længere oppe af Torvegade.

I den midterste del af sundhedshuset bliver der, udover reception og opholdsrum, syv behandlerrum, mens der i den nederste tredjedel af huset tættest på Tørring Lægehus indrettes et træningscenter med træningsudstyr og et lokale til holdtræning.

- Vi vil gerne tilbyde nogle forskellige behandler f.eks. en massør, en fodterapeut eller en bandagist at leje sig ind i behandlerrummene. Vi har allerede Mads Brønd, der er osteopat i huset, men har ikke landet aftaler med flere konkrete behandlere endnu, fortæller Lotte Toftebjerg.

I samarbejde med Hedensted Kommune er det i øvrigt lykkedes at finde en løsning på trafikafviklingen, så man forsat kan køre ind til Sundhedshuset fra Torvegade. Det bliver dog ikke længere muligt at lave et venstresving fra Sundhedshusets parkeringsplads mod Jernbanegade.

I den nederste del af bygningen tættest på lægehuset, vil der blive et træningscenter med træningsmaskiner og lokale til holdtræning. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce