Annonce
Horsens

Sådan gik valget lokalt: S og V delte rovet i Horsens Kommune

64 procent af de stemmeberettigede i Horsens Kommune valgte at sætte deres kryds ved valget til Europa-Parlamentet søndag. S eller V blev størst på samtlige 22 afstemningssteder lokalt, mens DF fik en snitter af de helt store. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dansk Folkepartis store valgnedtur blev udnyttet af især Socialdemokraterne og Venstre, der begge oplevede pæn fremgang i Horsens Kommune. V vandt 13 af 22 valgsteder, mens S sejrede i de ni. Socialdemokraterne blev største parti samlet.

Horsens: Nok blev Venstre på landsplan største parti ved søndagens valg til Europa-Parlamentet, men Socialdemokraterne løb med den ære lokalt.

S hentede 24,8 procent af stemmerne i Horsens Kommune, mens Venstre fik 22,6 procent. Begge partier gik knap fem procentpoint frem i forhold til valget i 2014.

Dansk Folkeparti blev også i Horsens og omegn valgets store taber. 31,6 procent af stemmerne i 2014 blev til 14,1 procent denne gang - en politisk lammer af de helt store.

De frafaldne DF'ere dryssede ud over en række partier lokalt: Foruden S og V var der pæne valg til Radikale og SF. Enhedslisten og Alternativet var med for første gang og hentede henholdsvis 4,6 og 2,2 procent af stemmerne i Horsens Kommune. Deres indtog på EU-scenen kostede ikke uventet for Folkebevægelsen mod EU, der i Horsens Kommune mistede mere end halvdelen af opbakningen.

Socialdemokratiet og Venstre var de to største stemmeslugere på samtlige 22 lokale valgsteder. V var størst 13 steder, S løb med palmerne på ni valgsteder.

Socialdemokratiet står generelt stærkest i Horsens, mens Venstre vinder i oplandsbyerne. Det billede blev ikke ændret ved søndagens valg.

Sådan gik valget i Horsens Kommune

Nøjagtig 64 procent lød søndagens stemmeprocent på i Horsens Kommune - en smule under landsgennemsnittet.

40.708 stemte, 620 af dem var blanke, mens 110 var ugyldige.

Socialdemokraterne fik 24,8 procent af stemmerne lokalt, mens Venstre fik 22,6, og netop S eller V blev størst på samtlige 22 afstemningssteder i Horsens Kommune:

Her vandt Socialdemokraterne:

 • Sønderbro (2555 stemmer afgivet i alt): S 34,5 procent
 • Midtbyen (3960 stemmer): S 22,7
 • Forum (2512 stemmer): S 27,8
 • Torsted (2857 stemmer): S 25,4
 • Sundparken (638 stemmer): S 33,7
 • Vestbyen (2497 stemmer): S 28,8
 • Endelave (125 stemmer): S 34,2
 • Dagnæs (4622 stemmer): S 28,8
 • Egebjerg (1651 stemmer): S 25,4

Her vandt Venstre:

 • Lund (1487 stemmer): V 27,3
 • Stensballe (3772 stemmer): V 29,6
 • Brædstrup (2273 stemmer): V 30,1
 • Sdr. Vissing (626 stemmer): V 24,4
 • Gedved (1437 stemmer): V 22,5
 • Søvind (971 stemmer): V 29,1
 • Hatting (1598 stemmer): V 28,9
 • Højvangen (2055 stemmer): V 26,5
 • Nim (924 stemmer): V 29,4
 • Østbirk (1764 stemmer): V 30,0
 • Hovedgård (1704 stemmer): V 24,5
 • Tønning-Træden (419 stemmer): V 24,0
 • Sejet (261 stemmer): V 25,7

Højeste stemmeprocent: Endelave 85,6

Laveste stemmeprocent: Sundparken 49,4

Bock trak ikke det store

Mette Bock fra Stensballe var største lokale navn på stemmesedlerne, men Liberal Alliances spidskandidat kom ikke ind, og hun væltede ikke just afstemningsstederne lokalt.

Liberal Alliance fik 4,4 procent af stemmerne i Horsens Kommune - en stigning på 0,8 procentpoint i forhold til 2014 - og på hjemmebanen i Stensballe satte hver 10. vælger kryds ved enten Mette Bock eller hendes parti.

De personlige stemmetal er ikke talt op i skrivende stund.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce