Annonce
Erhvervsretlig brevkasse

Sådan gør du, hvis du skal ændre navn på din virksomhed

Advokaterne Jannik Haahr Antonsen (t.v.) og Lars Langhoff svarer på erhvervsretlige spørgsmål. Spørgsmålene kan sendes til jha@codexlaw.dk. Arkivfoto: Morten Pape

Jeg ønsker at ændre navnet på min virksomhed, da vi har udvidet vores services. Hvordan gør jeg det, og er der særlige regler, som jeg skal være opmærksom på?

Svar

Der er særlige krav til dit selskabsnavn, herunder at navnet skal indeholde selskabsformen, henholdsvis anpartsselskab eller aktieselskab. Du kan nøjes med at skrive ApS eller A/S.

Annonce

Endvidere er det et krav, at dit nye selskabsnavn væsentligt adskiller sig fra andre selskabsnavne, som er registreret i Erhvervsstyrelsens IT-system. Dette begrundes med, at selskabsnavne ikke må give anledning til forveksling, da man derved potentielt kan krænke markedsføringsloven.

Endvidere må man ikke vildlede forbrugere til at tro, at virksomheden udfører andre erhvervsaktiviteter eller ydelser, end de reelt gør.

Inden du skifter navnet på dit selskab, anbefales det, at du undersøger, hvorvidt dit ønskede selskabsnavn allerede er i brug. Dette kan du undersøge i CVR-registret. Når du har undersøgt dette og sikret, at dit ønskede selskabsnavn ikke er optaget, kan du gå i gang med selve ændringen.

En ændring af et selskabsnavn kræver en ændring af selskabets vedtægter. For at foretage en vedtægtsændring skal der afholdes en generalforsamling for selskabets ejere, hvor det nye navn skal besluttes, og ændringerne skal vedtages.

En vedtægtsændring kan kun foretages med to tredjedele af stemmerne. Når et selskabsnavn er endeligt vedtaget, skal det registreres hos Erhvervsstyrelsen.

Dette gør du ved at fremsende et beslutningsreferat fra generalforsamlingen, som er underskrevet af dirigenten/mødelederen for generalforsamlingen.


Man må ikke vildlede forbrugere til at tro, at virksomheden udfører andre erhvervsaktiviteter eller ydelser, end de reelt gør.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Annonce