Annonce
Horsens

Sådan fungerer delebil-koncept

Søren Skov Bording udgør en tredjedel af den trio, der står bag Tadaa! Han er 37 år og uddannet ingeniør inden for forretningsudvikling ved Aarhus Universitet. Pr-foto
HORSENS - Grundtanken bag Tadaa! er, at alle skal have adgang til en bil. Man behøver ikke selv eje den, og for nogle mennesker er det forskelligt, hvor ofte de har brug for at have en bil.

Derfor giver det mening at have en delebilsordning på abonnement, mener folkene bag Tadaa!, som tilbyder fire forskellige abonnementspakker, der giver forskellige mængder tid med bilen.

De henvender sig til faste brugerfællesskaber som f.eks. de studerende på VIA i Horsens og på sigt også beboere i lokale boligforeninger, der får tilbudt at deles om en elbil, ligesom de får tilbudt medlemskab af antenneforening og nøgle til vaskekælderen.

Man booker en elbil via nettet eller en smartphone-app, som man også bruger til at låse bilen op og starte den. Der er ingen nøgle. Bilen skal efter brug stilles tilbage til en ladestander ved VIA i Horsens.

Den kan ikke afleveres andre steder.

Tadaa! er ejet af Insero-koncernen, der sigter mod at være frontløber inden for intelligent styring af energi og mobilitet. Insero har bl.a. udviklet en såkaldt smart grid service, der gør det muligt at integrere elbilerne intelligent med elnettet, og derigennem øge anvendelsen af grøn energi.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Retroen Genbrug flytter

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

112

Gasledning gravet over ved Silvan

Annonce