Annoncørbetalt indhold

Sådan får du mest ud af dit hjemmenetværk

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Tænker du, at din internetforbindelse burde yde mere, end den reelt gør? Så kan der muligvis være noget galt med opsætningen af dit hjemmenetværk eller selve internetforbindelsen. Du kan her læse om, hvordan du tjekker begge dele og får en optimal opsætning af dit Wi-Fi-netværk.

Annonce


Sponsoreret indhold

Hvis du oplever, at dit internet er lang tid om at loade hjemmesider, eller videoer begynder at hakke, når du streamer, så kan det være, at dit internet ikke yder så meget, som det kunne – eller burde.

Især hvis du har en internetforbindelse med en internethastighed, som burde opleves hurtigere.


Sådanne fejl er almindelige og kan skyldes flere forhold. For at finde ud af om du får den korrekte internethastighed, kan du tjekke opsætningen på dit hjemmenetværk og tjekke din internethastighed.


Start med en hastighedstest

Inden du ser på opsætningen af dit hjemmenetværk, kan du tjekke, om du får den korrekte internethastighed. Test din hastighed med en online hastighedstest for at få et hurtigt overblik.

Dette kan gøres gratis hos AURA, som tilbyder hastighedstest – også kaldet en speedtest – på deres hjemmeside. Her kan du vælge at gøre det online, eller downloade en speedtest app. Vær opmærksom på, at du får det mest præcise resultat med appen.

Her finder du også en liste over, hvad du skal gøre, inden du tager testen for at få det mest retvisende resultat.


Hvis hastighedstesten viser den hastighed, du har i din internetpakke, kan du overveje, om du har behov for en hurtigere internetforbindelse. Hvis den viser en lavere hastighed end den burde, kan du forsøge at tage testen igen, og viser den stadig for lave hastigheder, kan du med fordel tjekke opsætningen af dit hjemmenetværk.


Sådan optimerer du forbindelsen på dit Wi-Fi-netværk

En række faktorer kan gøre din internetforbindelse langsom – især hvis du bruger et trådløst netværk.

Her er routeren, og hvordan du bruger den, nemlig afgørende for, hvor hurtigt internet du modtager på dine enheder.

Mange ønsker ikke at have routeren stående fremme, og den bliver derfor ofte placeret i et skab eller i et rum, hvor den er gemt lidt af vejen. Dette er dog ikke det mest fordelagtige for at få en god Wi-Fi-forbindelse, da det er vigtigt, at routeren står frit og centralt for at give den bedst mulige forbindelse.


Selve routeren kan også være en begrænsning for, hvor hurtigt internet du har på netværket. Ikke alle routere kan håndtere høje internethastigheder, og du skal derfor tjekke, om din router er lavet til at håndtere hastigheden på din internetforbindelse.

Et godt råd er også at slukke og tænde din router engang imellem – gerne en gang om måneden.


Du kan også tjekke, hvilken frekvens din router kører på. Typisk kan du vælge mellem 2,4 GHz og 5 GHz, hvor 5GHz er hurtigst og 2,4 GHz har en længere rækkevidde. Du kan derfor vælge frekvens alt efter routerens placering. Og endeligt kan du overveje, om du har behov for en signalforstærker, hvis du gerne vil have routeren til et stå et stykke fra der, hvor du oftest er på internettet.


Følger du disse råd, har du de bedste forudsætninger for at få mest ud af din internetforbindelse på dit hjemmenetværk.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.