Annonce
Horsens

Sådan får du en weekend med masser af jul

Annonce
1 Nu kommer julemanden - og julelyset

1 Nu kommer julemanden - og julelyset

Hos mig begynder julen helst omkring 1. decemeber. Det gør den også i Horsens.

På falderebet til december - fredag kl. 16 - ankommer julemanden i sit skib til inderhavnen i Horsens, hvor store og små horsensianere grangiveligt vil være på plads og tage imod ham sammen med nissekor og Horsens Garden. Anført af garden går turen i optog til Kuben på Søndergade, og for mig er det her, højdepunktet venter, når klokken slår 17: Borgmesteren tænder byens julelys.

Det er i mine øjne noget af det smukkeste og mest hyggelige ved julen, og jeg oplever det som noget ganske særligt, nærmest magisk, når det meste af en by i fællesskab venter på og sammen oplever netop det øjeblik, hvor alt med ét lyser op.

2 Koncert-kunst og julemarked

2 Koncert-kunst og julemarked

Med både gran og julelys er julestemningen helt i top i Horsens. Jeg ser frem til, at lysene tændes fredag, når julemanden har meldt sin ankomst. Arkivfoto

Jeg har længe ønsket at se en af de aktuelle udstillinger på Horsens Kunstmuseum - den, hvor Rose Eken på forskellig vis skildrer øjeblikket lige før og øjeblikket lige efter en rockkoncert.

Det vil jeg gøre noget ved lørdag, for da kan udstillingen passende kombineres med museets julemarked, som altid holdes første weekend i december.

I år lover museet 12 stande med "håndlavet og lækkert" inden for forskellige felter.

3 Tag saven i hånden

3 Tag saven i hånden

Rose Eken har på Horsens Kunstmuseum blandt andet genskabt en forladt koncertplads. Arkivfoto

De seneste år har vi købt juletræ hos lokale spejdere, som altid byder på et rigt udvalg af store og små, tynde og tykke og mere eller mindre symetriske graner.

Mens jeg, når jeg selv skal sige det, er meget large, når det kommer til træernes naturlige forskellighed, søger min mand det - helt - perfekte træ, og derfor kan det godt være en længerevarende forestilling at afslutte handlen hos de meget tålmodige spejder-forældre.

I år vil vi tage saven i hånden og tage en tur i skoven. Det har vi gjort for år tilbage, og det er altid en dejlig dag for hele familien.

Stensballegaard åbner for fæld-selv-salget søndag, og jeg ser frem til at gå på jagt efter træet, der stiller alle tilfreds, mens vi nyder den friske luft, duften af skovbund, gran og harpisk.

Formentlig er der også garanteret sved på panden efter hiv og træk med saven, og så skal det gøre godt med gløgg og æbleskvier på godsets stadeplads - hvor man i øvrigt også kan finde fældede træer, hvis man foretrækker den løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce