Annonce
Odder

Sådan er reglerne: Lokalplaner afgør det hele

Det er donuts som disse, der har fået borgere i Odder til reagere. Foto: Carina Mayner
Ønsker man sig en generel skiltepolitik i Odder, kommer man til at lede lidt endnu. En sådan politik er nemlig ikke noget man arbejder på hos Odder Kommune.

Odder: Meget er blevet sagt og skrevet om skilte i Odder. Særligt indkørslen til byen har fået massiv kritik for at være klistret til med skilte. Senest i efteråret hvor en række donuts hos "Kuglen og Keglen" mødte modstand og delte Odder i to lejre.


Vi har ikke en generel skiltepolitik i Odder Kommune. Regler om skiltning er forskellige fra lokalplan til lokalplan.

Jette Harlund, Odder Kommune


Annonce

Hos Odder Kommune er man godt klar over, at skiltene skaber debat. Koordinator for kommune-, lokal- og varmeplanlægning, Jette Harlund, giver her svaret på, hvad der er op og ned med skiltene i Odder Kommune.

Skiltning i Odder Kommune

Odder Kommune lavede i 1995 en vejledning omkring skilte og facader. Vejledningen bruges stadig den dag i dag når der skal laves lokalplaner. 

Vil man vide mere om skiltning i Odder Kommune kan finde yderligere information på Odder Kommunes hjemmeside.

- Vi har ikke en generel skiltepolitik i Odder Kommune. Reglerne om skiltning er forskellige fra lokalplan til lokalplan. Men det er ikke sådan, at der er universelle regler for hele byen, siger Jette Harlund.

Delte meninger i byrådet

En generel og fælles politik for skilte er dog ikke på bedding. Formanden for miljø -, teknik og klimaudvalget, Ole Lyngby Pedersen(V), ser nemlig ingen grund til en generel skiltepolitik.

- Jeg synes egentlig, det fungerer fint, når vi gør som nu, og tager det fra sag til sag. En generel skiltepolitik ville give flere spørgsmål end svar, tror jeg. For ingen sager om skiltning er ens, så vi skal også kigge på dem forskelligt, siger Ole Lyngby Pedersen(V)

Hos Radikale savner man dog handling. Radikales Kresten Bjerre, vil derfor gå aktivt ind i debatten.

- Jeg er klart fortaler for en restriktiv skiltepolitik. Vi har for mange steder i byen, som bliver beskæmmet med skilte og anden udsmykning. Det kunne eksempelvis være ved Løvbjerg og Kuglen og Keglen. Så jeg kommer til at bringe det her emne op på det næste udvalgsmøde, siger Kresten Bjerre.

Ifølge Jette Harlund er kommunen dog allerede blevet mere skrappe, når det kommer til skiltning i Odder.

- Helt overordnet er vi lidt skrappere, når det kommer til skiltning på de nye lokalplaner. Eksempelvis er reglerne ret skrappe for bygningen, hvor Føtex lå, og Lidl, som begge er forholdsvis nye lokalplaner, siger Jette Harlund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce