Annonce
Horsens

Sådan er planen for nye plejeboliger til borgere med demens

Udvidelsen med 12 plejeboliger bygger videre på den eksisterende grundplan og skaber to, nye lukkede gårdhaver til beboerne. Tegning: Ginneruparkitekter
Udvidelsen af plejecentret Klovenhøj er kommet et skridt nærmere, efter licitationen er afsluttet. Spaden sættes i jorden her i foråret, så boligerne kan stå klar til sommer næste år.

Brædstrup: Så er pengene på vej til en udvidelse af Klovenhøj, som får 12 nye boliger til borgere med demens.

En del af udvidelsen kommer til at lægge tæt op ad beskyttelseslinjen til gravhøjen, som Klovenhøj er opkaldt efter.

Kommer man kørende på Klovnehøjvej, vil man næppe bemærke nogen ændring, når byggeperioden er ovre, da udvidelsen primært kommer til at ligge på den modsatte side af de eksisterede plejeboliger.

Indrettes til målgruppen

De 12 nye plejeboliger er til borgere med demens. Deg er de første ud af de 60 plejeboliger til målgruppen, som Horsens Byråd har besluttet at udvide kapaciteten med.

De nye boliger bliver hver på knap 34 kvadratmeter. Boligerne indrettes, så der er en fleksibel overgang mellem soveværelse og stue og med badeværelse direkte i forbindelse med stuen.

Der bliver et te-køkken - dog uden kogeplader. Fra hver lejlighed er der udgang til en lukket gårdhave.

Badeværelset skal med ikke-kliniske farver være med til at skabe en afslappende oplevelse, når beboerne skal i bad. Der bliver også installeret døgnrytme-lys, som justeres gennem hele døgnet og hjælper mennesker med demens med at have en døgnrytme.

Færdig næste sommer

Udvidelsen af Klovenhøj, som i dag rummer 26 boliger, hvoraf de to er aflastningspladser, indebærer også nogle lokalerokader, som blandt andet sikrer bedre plads i plejecentrets vaskeri.

De 12 nye plejeboliger med tilhørende udvidelse af serviceareal kommer til at koste lige omkring 24 millioner kroner.

Spaden sættes i jorden her i foråret, og udvidelsen ventes færdig til sommer næste år.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Efter skrotning af Lindholm-planer: Send de afviste asylansøgere til Nørrebro - eller helt hjem!

Læserbrev: Det er jo rendyrket hykleri, at socialdemokraterne med udlændinge- og integrationsministeren i spidsen nu vælger at droppe placeringen af de mange afviste - og dømte kriminelle - asylansøgere på øen Lindholm. Før valget og i valgkampen støttede socialdemokraterne jo en placering af de dømte kriminelle på øen Lindholm i Stege Bugt. Men nu har de så føjet De Radikale, SF og Enhedslisten, som synes, det er så synd for de kriminelle, at de ikke skal kunne rende rundt omkring i de danske byer og fordrive tiden med endnu mere kriminalitet! Det bliver ikke mindre komisk, når regeringen så begrunder det med, at det er dyrt at lave et udrejsecenter på øen. Jamen, kære venner, det er jo endnu dyrere, at de får lov til at bevæge sig rundt frit i det danske samfund og koster kassen i forbindelse med statsbetalte beskikkede forsvarer, anbringelsesdomme i landets fængsler, domstolsudgifter, tolkeudgifter, sociale udgifter til deres daglige fornødenheder, socialpædagogisk støtte og al mulig anden service, som der stilles til rådighed for de kriminelle. Så hvis socialdemokraterne virkelig gør det her på grund af kroner og ører, så send dem da helt hjem i stedet, så vi ikke har dén økonomiske belastning! Hver og en af de omtalte er jo dømt for grov kriminalitet i Danmark! Samtidig skylder regeringen og deres støttepartier at fortælle, hvor de så skal være placeret. De skal vel ikke forblive på Kærshovedgaard i Ikast-Brande Kommune og skabe endnu mere kriminalitet og lokal utryghed? Den logiske placering må jo være Nørrebro lige midt på stenbroen i hjertet af København, hvor alle de åbenhjertede, radikale, folkesocialisterne, Enhedslistens og Alternativets frisindede og tolerante vælgere bor i skønt flertal. Så kan de jo hygge sig med en kulturberigelse på nært hold!

Annonce