Annonce
Hedensted

Sådan er en Kristi Himmelfarts-ferie med kontrol på havnen: - Folk viser gladeligt coronapas

Ved middagstid begyndte gæsterne at melde sig ved restauranterne på havnen i Julsminde, hvor restauratørerne mest af alt håber på bedre vejr. Det er den store faktor - også i en tid med krav om coronapas. Foto: Morten Pape
Folkebladet har taget temperaturen ved restauranterne på havnen i Juelsminde, hvor turistsæsonen er begyndt.

Juelsminde: Der skal mere end mangel på solskin og krav om coronapas ved indendørs servering til at lægge havnen i Juelsminde øde i Kristi Himmelfarts-ferien.

Fredag op til middag er der ganske vist kun fyldt op på legepladsen, men også rundt ved spisestederne begynder livet at indfinde sig.

Blandt gæsterne spiller tidens irriterende tidsrøver, coronapasset, en rolle for flere.

Annonce

En af dem er dagens første spisende gæst på Restaurant På Havnen, Christian Jacobsen, der får sig en fisk og en øl oven på en cykeltur fra Snaptun og en overnatning på Hjarnø.

På cykel til test i Vejle

Aarhusianeren tager et pitstop i Juelsminde på sin fire dage lange cykeltur, som har mål i Sønderborg og kræver fornyelse af coronapasset en enkelt gang undervejs.

- Det er lidt besværligt med fire dages cykeltur, for passet gælder jo kun tre dage. Så jeg må tage et ”pas” mere i eftermiddag for at kunne spise aftensmad på et hotel senere på turen, siger han.

- Planlægning af sådan noget med coronapas er ikke helt nemt, når man er på cykel, men det skal nok gå, siger Christian Jacobsen. Efter sit pitstop i Juelsminde fortsatte han til Vejle, hvor han havde booket tid til PCR-test. Foto: Morten Pape
Annonce

Forældet med en time

Fra sit bord kan han se en gruppe gæster, der også må indrette sig lidt efter coronpasset.

De sætter sig først ved et bord inden for, men under bestillingen af mad bliver de henvist til et nyt ude på terrassen.

- Et af vores pas udløb for en time siden, så vi måtte flytte os, siger Kim Andersen.

Han synes, kravet om coronapas er ok. Spisning på terrassen er ingen skade til.

- Det er fint, så længe vi ikke fryser, siger han.

Ved Havnens Café og Isbar har to vennepar, der er på camping, også slået sig ned ved et bord uden for. Der er øl og kaffe på bordet. Parrene har ikke coronapas og gider heller ikke bøvlet med at få et for at kunne spise inden for.

Ægteparret Nina og Michael Rask (tv.) fra Odense tog plads uden for sammen med venneparret Kurt Jensen og Janne Bendixen fra Herning. Parrene og hunden Humle er camping på Rosenvold Strand Camping. Foto: Morten Pape

- Vi har snakket om, vi skal have frokost. Men det bliver så udendørs, siger Nina Rask, der for første gang er på cafe, siden coronavirussen brød ud sidste år.

Annonce

Viser gerne passet

Restauratør Johnny Valentin oplever generelt, at folk tager det med coronapasset i stiv arm.

- Der er ikke noget problem. Folk viser det gladelig frem, siger han.

Restauranten er hjulpet af det store udeområde, men har alligevel manglet de spontane besøg uden bordbestilling. Johnny Valentin tror, det kommer med vejret.

- Selvom vi gør alt, vi kan, med tæpper og varmelamper, så vil vi gerne have fem grader varme mere og solskin, siger han.


Der er ingen tvivl om, at det hele afhænger utrolig meget af vejret. Så snart vejret er godt, så kommer folk også mere ud.

Jette Møller, indehaver, Møllers


Annonce

Glad for lempelse

Hos Restaurant Møllers mener indehaver Jette Møller også, at solskin vil sætte skub i sæsonen.

- Det betyder altid noget. Mange kører jo til Juelsminde, når vejret er godt. Men det er dejligt at mærke, at folk begynder at komme ud, og byen summer af liv, siger hun.

Krabbebroen og legepladsen er altid et hit på havnen og var det også fredag i Kristi Himmelfartsferien. Foto: Morten Pape

Jette Møller har mærket en god effekt ved afskaffelsen af 30-minutters-reglen om bordbestilling. Kravet om coronapas har dog stadig noget at sige, tænker hun.

- Folk skal jo hele tiden sikre sig, at de har en gyldig test for at komme ind og spise. Den helt store spontanitet kan der ikke være, så jeg glæder mig da også til, at så mange som muligt er blevet vaccineret, siger hun.

Annonce

Er fortrøstningsfuld

Marie Lund Knudsen, medindehaver af Havnens Café og Isbar samt Njord Bistro har oplevet 30-minutter-reglen kombineret med dårligt vejr som den største barriere.

- Det er godt, det med reservation af borde en halv time før, er fjernet. Det betød noget. For det er meget impulsivt, når folk går en tur på havnen og ser, at det ser hyggeligt ud og kommer ind og får tapas, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror egentlig, at det bliver bedre nu, når vejret bliver bedre. For mange bliver alligevel testet i forbindelse med arbejde, skole, fitness og alt muligt. Jeg tror, man har vænnet sig til at have et coronapas, siger hun.

En gruppe fra Svendborg og Aarhus flyttede ud på terrassen, da et coronapas var en smule forældet. Gruppen bruger Kristi Himmelfarts-ferien i sommerhus i Juelsminde og nyder, at restaurationslivet er åbent igen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Odder

God morgen - skal vi danse tango?

Annonce