Annonce
Horsens

Sådan er 891 nye skolebørn fordelt rundt i Horsens Kommune

Første skoledag på Horsens Byskole i 2017. Foto Michael Svenningsen
Der var med garanti sommerfugle i maven, da de knap 900 forventningsfulde 0.klasseselever tog hul på livet som skoleelever mandag morgen i Horsens.

Horsens: Bevæbnet med spidsede blyanter, funklende nye skoletasker og nerverne uden på tøjet kunne 891 nye skoleelever mandag træde ind i 42 forskellige klasselokaler fordelt på 20 forskellige skoler i Horsens Kommune. Nu venter der mindst ni år forude, og skolechefen i Horsens Kommune, Flemming Skaarup, har glædet sig over at byde de mange nye elever velkommen ind i et nyt og lærerigt fællesskab.

Siden 2008 har Horsens Kommune arbejdet med konceptet den røde tråd, hvor børnene starter i førskole fra 1. maj og allerede fra årsskiftet har ugentlige besøg på den skole, som de senere skal gå på.

Derfor er skolen heller ikke helt ny, når den store dag kommer. Alligevel kan overgangen fra børnehave til skoleelev være en stor mundfuld, og skolechefen forsikrer, at alle er på tæerne og yder deres ypperste for at give de nye elever den bedste start i skolen.

- Lærere, pædagogerne og lederne på skolerne gør en kæmpe indsats både på første skoledag, men også i dagligdagen for vores elever og for at fremme deres læring, trivsel og personlig mestring, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Hedensted

Jørgen leder efter sin ukendte helt fra Bilka-køen: - Han kiggede mig direkte i øjnene

Annonce