Annonce
Horsens

Sådan er 891 nye skolebørn fordelt rundt i Horsens Kommune

Første skoledag på Horsens Byskole i 2017. Foto Michael Svenningsen
Der var med garanti sommerfugle i maven, da de knap 900 forventningsfulde 0.klasseselever tog hul på livet som skoleelever mandag morgen i Horsens.

Horsens: Bevæbnet med spidsede blyanter, funklende nye skoletasker og nerverne uden på tøjet kunne 891 nye skoleelever mandag træde ind i 42 forskellige klasselokaler fordelt på 20 forskellige skoler i Horsens Kommune. Nu venter der mindst ni år forude, og skolechefen i Horsens Kommune, Flemming Skaarup, har glædet sig over at byde de mange nye elever velkommen ind i et nyt og lærerigt fællesskab.

Siden 2008 har Horsens Kommune arbejdet med konceptet den røde tråd, hvor børnene starter i førskole fra 1. maj og allerede fra årsskiftet har ugentlige besøg på den skole, som de senere skal gå på.

Derfor er skolen heller ikke helt ny, når den store dag kommer. Alligevel kan overgangen fra børnehave til skoleelev være en stor mundfuld, og skolechefen forsikrer, at alle er på tæerne og yder deres ypperste for at give de nye elever den bedste start i skolen.

- Lærere, pædagogerne og lederne på skolerne gør en kæmpe indsats både på første skoledag, men også i dagligdagen for vores elever og for at fremme deres læring, trivsel og personlig mestring, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

HFS mistede førstepladsen

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce