Annonce
Kultur

Sådan bruger vi forsamlingshusene: Fællesspisninger, loppemarkeder og private fester

Der var rift om stolene, da en gruppe kvinder for fire år siden inviterede alle byens kvinder til nytårskur i Aale Forsamlingshus. Arrangementet er siden blevet holdt flere gange og har medfødt en pendant i nabobyen Hjortsvang, hvor der holdes en årlig mandeaften i forsamlingshuset. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Forsamlingshusene i Hedensted Kommune har i gennemsnit syv årlige arrangementer i lokalsamfundene. Når altså der ikke lige er corona.

Hedensted: Fællesspisning, loppemarkeder, fastelavn og banko. Det er de typiske aktiviteter, der foruden udlejning til private fester er i de lokale forsamlingshuse.

Det viser en rundspørge, som Folkebladet har lavet til forsamlingshusene i Hedensted Kommune.

I gennemsnit og i en coronafri verden lægger forsamlingshusene lokaler til syv begivenheder om året.

Annonce


Loppemarkedet giver en rigtig god indtægt til huset, men der er også meget arbejde i det

Karin Maack, Hjortsvang Forsamlingshus


I Rårup Sognegård er der f.eks. fastelavnsfest for både børn og voksne, loppemarked, sankt hans, fællesspisning, halloween og juletræsfest. I Stenderup er der banko hver mandag og i Hjortsvang er der sædvanligvis månedlige fællesspisninger, en årlig mandeaften, et årligt foredrag og loppemarked hvert andet år.

- Loppemarkedet giver en rigtig god indtægt til huset, men der er også meget arbejde i det, så vi gør det kun hvert andet år, fortæller Karin Maack fra forsamlingshusets bestyrelse, der sidste år måtte udskyde loppemarkedet pga. corona.

Flere forsamlingshuse tilbyder også de lokale foreninger at bruge huset til generalforsamlinger o.l.

Hvad angår økonomien er der store forskelle på, om husene tjener noget på deres aktiviteter, om det er en udgift, eller det bare løber rundt.

I gennemsnit kommer halvdelen af forsamlingshusenes indtægter fra udlejning til private fester. Den resterende del består bl.a. af indtægter fra aktiviteter og det kommunale tilskud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce