Annonce
Østjylland

Så var den gal igen: Politiet klippede i masser af kørekort i det vestlige Aarhus

Politiet havde travlt med bødeblokken, da der fredag var trafikkontrol i det vestlige Aarhus. Arkivfoto: Michael Bager
Over for rødt og alt for hurtigt. Politiet havde travlt, da der var færdselskontrol i den vestlige del af Aarhus.

AARHUS: Færdselssektionen hos Østjyllands Politi ved af erfaring, at det ofte kniber med blandt andet at overholde hastigheden, køre i højre vejbane og standse for rødt lys i det vestlige Aarhus. Fredag aften var Færdselssektionen igen på besøg i Aarhus Vest for at sikre, at alle kørte pænt i det regnvåde sommervejr. Det var det desværre ikke alle der gjorde, og nogle måtte have en del hjælp til at forstå reglerne.

Kl. 21.42 kørte en 30-årig mandlig knallertfører over for rødt lys i krydset mellem Skanderborgvej og Viby Ringvej, så en patrulje, der var på vej over for grønt lys, var tæt på at påkøre ham. Situationen blev ikke bedre af, at den 30-årige ikke havde lys på knallerten, der var meget svær at se i let regn og mørke. Da betjentene standsede ham viste det sig desuden, at han både var kraftigt beruset og påvirket af narko.

I alt blev det til 21 sigtede og 28 sigtelser:

Annonce
  • 13 for hastighedsovertrædelser – heraf 10 så grove, at de udløste klip i kørekortet
  • 1 betinget frakendelse af kørekort pga. fart – 94 km/t. hvor tilladte var 50 km/t
  • 3 for at køre over for rødt lys, som også giver et klip
  • 2 ulovlige overhalinger
  • 1 brug af håndholdt mobil, som ligeledes giver klip
  • 7 blandede sigtelser til knallertførere

Vanvidskørsel

Da Århus Stiftstidende i juli kunne fortælle, at antallet af såkaldte vanvidsbilister i Østjylland fortsat ligger på et højt niveau, forklarede politikommissær i Østjyllands Politi, Amrik Singh Chadha, at der desværre bliver set stort på færdselsreglerne i det vestlige Aarhus.

- Vi oplever bilister, der kører over for rødt, kører lige ud fra venstresvingsbaner, kører hen over midterrabat og bruger cykelstien som genvej. Bilister der i det hele taget har total mangel på respekt for færdselsreglerne, siger Amrik Singh Chadha.

Det var i fredags ikke kun i det vestlige Aarhus, at der var problemer med at overholde fartgrænserne. Det fandt en patrulje ud af da den lagde vejen forbi Odder, hvor der på strækningen mellem Odder og Hundslund er klaget over, at mange kører alt for stærkt.

Det blev desværre også bekræftet denne gang. En 24-årig mandlig bilist blev med laser målt til at køre hele 170 km/t på en strækning hvor man må køre 80 km/t. Den 24-åriges kørekort blev naturligvis inddraget på stedet. Det er dog langt fra første gang, at der målt alt for høje hastigheder på strækningen.

- Vi vender snart tilbage på begge strækninger, lover Østjyllands Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce