Annonce
Læserbrev

Så røg genoptræningspladserne på Horsens Sygehus til Aarhus

Men den efterfølgende genoptræning foregår altså bedst på hjemhospitalet - så tæt på pårørende som muligt.
Annonce

Læserbrev: Efter en lang kamp tabte Venstre, DF og Kristendemokratene i jagten på at bevare genoptræningssengene på de lokale sygehuse.

Efter en blodpropsoperation kan horsensianere i dag indlægges til genoptræning på hjemhospitalet i Horsens. Sådanne patienter tåler ikke langvarige besøg, men det er vigtigt med hyppige korte besøg fra pårørende. Derfor giver det god mening at have genoptræningssenge på hjemhospitalet.

Men et flertal med Socialdemokratiet i spidsen valgte desværre at lukke genoptræningssenge rundt om i regionen, og i Horsens lukker de hele afdelingen og centraliserer pladserne i Aarhus.

Vi er alle enige om, at vi gerne kører langt til højtspecialiserede operationer som for eksempel efter en hjerneblødning. Men den efterfølgende genoptræning foregår altså bedst på hjemhospitalet - så tæt på pårørende som muligt.

Og flertallet centraliserer ikke engang sengene for at spare penge. For man bruger tre millioner kroner årligt på at centralisere sengene fra Horsens og Randers på Aarhus Universitetshospital. Derudover skal der bruger flere millioner i anlægsudgifter.

DF, Venstre og Kristendemokraterne stemte for at bevare sengene lokalt, og selvom både hospitalsudvalget og udvalget for nær sundhed havde indstillet, at sengene ikke skulle lukkes og centraliseres, blev deres indstilling fejet af bordet af et flertal i regionsrådet.

I valgkampen skrev Socialdemokratiet i sundhedspjecer: "Det er et politisk valg, om vi vil prioritere nærhed. Det vil Socialdemokratiet."

Men nu lukker de genoptræningssenge i blandt andet Horsens og centraliserer dem i Aarhus.

Steen Thomsen, Dansk Folkeparti
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Horsens

Tyve stjal pengeskab fra skole

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Annonce