Annonce
Læserbrev

Så røg genoptræningspladserne på Horsens Sygehus til Aarhus

Men den efterfølgende genoptræning foregår altså bedst på hjemhospitalet - så tæt på pårørende som muligt.

Læserbrev: Efter en lang kamp tabte Venstre, DF og Kristendemokratene i jagten på at bevare genoptræningssengene på de lokale sygehuse.

Efter en blodpropsoperation kan horsensianere i dag indlægges til genoptræning på hjemhospitalet i Horsens. Sådanne patienter tåler ikke langvarige besøg, men det er vigtigt med hyppige korte besøg fra pårørende. Derfor giver det god mening at have genoptræningssenge på hjemhospitalet.

Men et flertal med Socialdemokratiet i spidsen valgte desværre at lukke genoptræningssenge rundt om i regionen, og i Horsens lukker de hele afdelingen og centraliserer pladserne i Aarhus.

Vi er alle enige om, at vi gerne kører langt til højtspecialiserede operationer som for eksempel efter en hjerneblødning. Men den efterfølgende genoptræning foregår altså bedst på hjemhospitalet - så tæt på pårørende som muligt.

Og flertallet centraliserer ikke engang sengene for at spare penge. For man bruger tre millioner kroner årligt på at centralisere sengene fra Horsens og Randers på Aarhus Universitetshospital. Derudover skal der bruger flere millioner i anlægsudgifter.

DF, Venstre og Kristendemokraterne stemte for at bevare sengene lokalt, og selvom både hospitalsudvalget og udvalget for nær sundhed havde indstillet, at sengene ikke skulle lukkes og centraliseres, blev deres indstilling fejet af bordet af et flertal i regionsrådet.

I valgkampen skrev Socialdemokratiet i sundhedspjecer: "Det er et politisk valg, om vi vil prioritere nærhed. Det vil Socialdemokratiet."

Men nu lukker de genoptræningssenge i blandt andet Horsens og centraliserer dem i Aarhus.

Annonce
Steen Thomsen, Dansk Folkeparti
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce