Annonce
Horsens

Så mange nye virksomheder kom til i 2018: Business Horsens-direktør er ikke tilfreds

Anders Killmann Petersen, administrerende direktør i Business Horsens, mener, at Horsens Kommune skal have større ambitioner end at ligge i midterfeltet på liste over kommuner med flest nye virksomheder. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens Kommune ligger i den dårlige halvdel på ny liste, der på tværs af landets kommuner opgør antallet af virksomheder, der så dagens lys i 2018. Kommunens aktører skal blive bedre til at markedsføre sig ud over kommunegrænsen, mener erhvervsdirektør.

Horsens: 648 nye virksomheder så dagens lys i Horsens Kommune i 2018.

Det svarer til 11,9 nye virksomheder pr. 1000 indbyggere i aldersgruppen 18 til 64 år, og det placerer Horsens Kommune på en 54. plads blandt landets 98 kommuner.

Det viser tal fra en ny iværksætterundersøgelse, der er lavet af regnskabsvirksomheden Dinero.

Placeringen i den dårlige halvdel blandt landets kommuner kalder på handling, mener administrerende direktør i Business Horsens, Anders Killmann Petersen.

- Vi kunne godt ligge højere på listen, for vi ligger ved et vækstbælte ved E45. Vi har stærke brancher inden for fødevarer, industri og byggeri, og vi har et spændende iværksættermiljø. Det skal vi være dygtigere til at fortælle og komme bredere ud med, end vi har gjort tidligere, siger han.

Vi har stærke brancher inden for fødevarer, industri og byggeri, og vi har et spændende iværksættermiljø. Det skal vi være dygtigere til at fortælle og komme bredere ud med, end vi har gjort tidligere.

Anders Killmann Petersen

Skal have større ambitioner

Horsens Kommune har i flere år profileret sig på konceptet Horsens Alliancen, hvor kommunen og erhvervslivet samarbejder om at få ledige i beskæftigelse. Og selvom man har sat stort fokus på det område, betyder det ifølge Anders Killmann Petersen ikke, at man har glemt iværksætteriet.

- Nej, vi har opbygget et godt økosystem for iværksættere, blandt andet i samarbejde med VIA. Det handler om, at vi skal være bedre til at markedsføre os ud over kommunegrænsen. Man må godt ranke ryggen og fortælle, at vi er en dygtig iværksætterkommune, siger han, der håber at se Horsens Kommune placeret højere på listen i fremtiden.

- Vi skal have større ambitioner end at ligge i midterfeltet, siger Anders Killmann Petersen.

På landsplan blev der i 2018 stiftet 13,4 nye virksomheder pr. 1000 indbyggere i aldersgruppen 18 til 64 år.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce