Annonce
Odder

Så kom maskinerne: Hundslund Kro er fortid lige om lidt

Det går stærkt, når først de rigtige maskiner rykker ind. Foto: Odder Kommune
Tirsdag rykkede store nedbrydningsmaskiner ind for at jævne den forladte landevejskro med jorden til fordel for nye lejeboliger.
Annonce

Hundslund: Normalt sker der ikke ret meget langs landevejen i Hundslund. Men tirsdag stimlede en gruppe borgere alligevel sammen for at se store nedbrydningsmaskiner sætte grabberne i byens forladte og blandt nogle også forhadte ruin, Hundslund Kro.

Kroen, der har stået tom i flere år, har gennem de seneste par år været centrum for et forsøg, hvor lokale borgere kunne bestemme, hvad der skulle ske med den nedslidte kro. Skulle den være medborgerhus, fælles værksted, etableres boliger i de gamle bygninger, eller skulle man måske bygge helt nye lejeboliger?

Forsøg endte med nedrivning

Odder Kommune købte i 2019 Hundslund Kro, efter at kommunen havde søgt og fået 1,6 millioner forsøgskroner af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Forsøget gik ud på, at lokale kræfter skulle være med til at idéudvikle samt beslutte, hvad der skulle ske med kroen.

400.000 kroner af beløbet blev brugt til købet. Andre 600.000 kroner blev afsat til at udvikle projektet, hvilket bl.a. indebar løn til arkitekt Esben Dannemand Frost, som siden januar 2019 har holdt møder med en del borgere samt interviewet andre. Desuden er der blevet brugt penge på bl.a. forplejning ved møder, ekstern evaluering og løn til diverse byggeteknikere.

Da udgifterne til nedrivning ikke vil blive dækket af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, har byrådet i budgettet afsat knap en halv million kroner til nedrivning af kroen. De penge håber borgmesteren kommer tilbage i forbindelse med salg af grunden til Domi Bolig, men det vil ifølge byrådsmedlem John Rosenhøj (DF) ikke ske. Han siger, at når Odder Kommune sælger til et almennyttigt boligselskab, går indtægten til Landsbyggefonden og ikke i kommunekassen.

Som tidligere omtalt bliver enden på det hele, at kroen jævnes med jorden i den kommende uge, og at boligselskabet Domi Bolig siden køber grunden for at bygge 12 nye lejeboliger.

- Jeg glæder mig over, at kroen nu forsvinder, og at vi med nye lejeboliger forhåbentlig kan få sat skub i udviklingen i Hundslund. Måske kan det også være med til at skabe mere interesse for de grunde, vi har til salg i Hundslund, siger borgmester Uffe Jensen (V), der var forbi Hundslund tirsdag formiddag.

Domi Bolig vil i løbet af et års tid opføre boliger på grunden, hvor kroen tidligere lå. Men først skal der laves en ny lokalplan. Her er en foreløbig skitse til nybyggeriet med indgangsparti i en buet karnap, som minder om indgangspartiet på kroen. Tegning udlånt af Domi Bolig

Her traf han nogle af de borgere, som var kommet hen for at se de store maskiner jævne kroen med jorden.

- Mit indtryk er, at byens borgere glæder sig til at komme af med den gamle bygning. Men selvfølgelig var der også enkelte, som var lidt vemodige over, at kroen nu forsvinder. Den har jo været byens samlingssted i mange årtier. Nu får vi til gengæld noget længe savnet i byen nemlig lejeboliger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Butikkerne i Horsens om genåbning: Vi har aldrig været mere klar...

Coronavirus

Få overblikket: Sådan bliver genåbningen i din kommune

Sport For abonnenter

Fredag mødes AC og VB igen: Hvem har mest på spil? Få svaret her

Annonce