Annonce
Horsens

Så kom der gang i golfkøllerne: Jeg har gået og bidt negle

Det har været en nervepirrende uge for Karsten Sørensen, clubmanager i Horsens Golfklub, der gik og ventede på besked, om golfklubben kunne åbne. Det kunne den - men med restriktioner. Foto: Morten Pape
Golffolket har længtes efter vind i håret, og tirsdag aften kom den gode nyhed fra Dansk Golf Union om, at golfklubberne kan åbne med restriktioner. For golfmanager Karsten Sørensen, Horsens Golfklub, var det et længe ventet budskab.

Horsens: Det var næsten som at lukke en flok køer ud på græs, da de første medlemmer af Horsens Golfklub torsdag fik lov til at svinge golfkøllerne efter flere ugers lukning.

- Vores medlemmer har længe gået og tigget for at få lov til at komme ud. Lige her, da golfsæsonen skulle starte, og der har været høj himmel og solskin, har vi haft lukket. Det har givet frustrationer, fortæller Karsten Sørensen, golfmanager i Horsens Golfklub.

Da hele landet lukkede ned 11. marts, lukkede også langt de fleste golfklubber - i første omgang frem til 31. marts.

Så der er blevet bidt negle i denne uge, mens Horsens Golfklub ventede på udmeldinger fra myndighederne og Dansk Golf Union.

Annonce

Ugen der gik med coronavirus

Folkebladet har bedt tre personer se tilbage på den seneste uge med coronavirus.

Fælles for de tre er, at deres dagligdag professionelt, privat eller begge dele er blevet vendt op og ned af nedlukningen af Danmark.

I denne uge bliver der skuet baglæns af den nyuddannede tømrer Andreas Vesterholm Madsen, der gik glip af sin svendeprøve, golfmanager Karsten Sørensen, der kunne juble over genåbnede baner, og Per Gregersen, der har enmands-firmaet PG Kommunikation og har mistet en stor del af sin omsætning.

Det har været dybt mærkeligt

I søndags skulle der have været afholdt den traditionsrige standerhejsning i Horsens Golfklub, der markerer starten på sæsonen og plejer at samle 120-130 medlemmer.

- Den blev desværre aflyst, fortæller Karsten Sørensen.

- Det har været en dybt mærkelig uge. Lige som det er for stort set alle. I de første dage gik vi i uvished efter meldingen om, at vi skulle holde lukket til 31. marts (i tirsdags, red.). Så vi har siddet og ventet på, at der skulle komme nye meldinger, og de kom tirsdag kl. 17, siger golfmanageren, der indrømmer, at han var nervøs for, hvad der ventede.

Gode nyheder

Det var heldigvis gode nyheder.

Golfklubberne kunne åbne igen, men med restriktioner. Så der blev arbejdet til midnat med at få lavet information til medlemmerne, der trippede for at høre nyt.

Torsdag åbnede golfklubben, men det er ikke under normale forhold.

- Vi kører på lavt blus. På en normal golfdag ville vi have drøntravlt med mange både medlemmer og gæster udefra. Nu er det kun to bolde (to personer ad gangen. red.), der må spille, og der er 10 minutters interval mellem de bolde, der går ud. Så der er ikke mange mennesker, og der er kæmpe afstand mellem dem, siger Karsten Sørensen, der selv torsdag havde travlt med at køre rundt på greenen og sikre sig, at der blev holdt den fornødne afstand.

Medlemmerne har tigget om at komme ud på banerne igen, lyder det fra Horsens Golfklubs manager. Foto: Morten Pape

Vi corona-hilser på hinanden

Restriktionerne bliver respekteret, kan han konstatere.

- Vi er stolte af medlemmerne. De overholder alle regler. Man krammer ikke, man rører ikke hinandens udstyr, vi corona-hilser på hinanden, det vil sige på afstand. Men det er stik imod den kultur, vi normalt har, fortæller Karsten Sørensen, der dog glæder sig over, at banerne atter bliver brugt.

For han, og golfklubbens bestyrelse, har befundet sig i et underligt vacuum, siden corona-krisen satte ind.

- Det har været en mærkelig situation. Vi er en forening, men vi har også medarbejdere og har skullet beslutte, om vi skal klargøre banerne, som vi plejer, eller sende folk hjem på lønkompensation, fortæller han.

- Vi valgte at beholde medarbejderne, men de har arbejdet forskudt, så de ikke mødtes fysisk. Og vi har fået klippet greenen, så den står superflot.

Golfklubberne kunne åbne igen - men med restriktioner, lød det i den forløbne uge fra myndigheder og golfunion. Foto: Morten Pape

Økonomisk presset

Coronakrisen har også presset golfklubben økonomisk.

- Vi er heldige og har en god medlemsbase på 1100 medlemmer. Men vi frygter, at vi kommer til at mangle indtægter fra gæster og de store arrangementer, vi har hen over foråret. Det koster fem millioner kroner at holde banen klar og spilbar i sæsonen, men det har jo ingen værdi, hvis det ikke bliver brugt, siger Karsten Sørensen.

- Vi er en god gammel klub og har noget at stå imod med. Men vi går og venter på, om der også kommer hjælpepakker til foreningsdanmark. Vi skal ikke have særbehandling. Men det er vigtigt, at foreningerne også er der, når vi når på den anden side af det her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce