Annonce
Horsens

Så klappede fælden: Irenes rotte har stjålet sin sidste kaffekapsel

Kaffetrang kostede i sidste ende rotten livet. Foto: Irene Simonsen
En fuldfed hanrotte er endelig gået i fælden hos Irene Simonsen, som i tre måneder har været plaget af en rotte, som på listig vis har lænset hendes hjem for 344 kaffekapsler.
Annonce

Horsens: Så klappede fælden. Den rotte, der siden midten af juli har stjålet kaffekapsler fra en kurv på Irene Simonsens køkkenbord, gik i fælden og blev onsdag morgen aflivet.

- Da jeg kom ned i morges, kunne jeg se, den var gået i fælden. Heldigvis sov min kæreste her, så han bar fælden med den levende rotte ud i gården, fortæller Irene Simonsen, der bor i Strandgade.

Horsens Kommunes rottemand Jan Tjerrild blev tilkaldt og skød rotten i buret.

- Det er "en voksen", som han siger om hanrotten, der måler 40 centimeter fra snudespids til halespids.

Han vurderer, at rotten er en eneboer.


Det her er en af de store rotter, som ville jage andre væk, hvis der kom nogen forbi.

Jan Tjerrild, rottemand


- Det her er en af de store rotter, som ville jage andre væk, hvis der kom nogen forbi.

Ligesom mange andre er han forundret over rottens hang til kaffekapsler.

- Jeg har kørt i 18 år og har aldrig oplevet det før.

Annonce

344 kaffekapsler senere

Irene Simonsen er glad for, at hendes ubudne kaffegæst endelig er gået i fælden.

- Den har stjålet 344 kaffekapsler, så den har været dyr i drift, lyder det grinende fra den tidligere folketingspolitiker og bondekone, som har taget sagen med godt humør.

Flaget gik på halvt og smilet til tops, da rotten langt om længe gik i fælden. Jan Tjerrild, kommunens rottemand, målte den til 40 centimeter fra snude til halespids. Foto: Irene Simonsen

Siden midten af juli har hendes hjem været plaget af en tyv, der af og til stjal kaffekapsler fra en kurv på køkkenbordet. Først troede hun, det var gode venner, der drev gæk med hende. Eller at hun var glemsom, når hun mente, hun havde fyldt kurven dagen før, og den alligevel var tom næste morgen. Siden blev der sat rottefælder op, men uden fangst. En morgen stod hun op til en fælde, der var klappet og tømt for kaffekapsel - men noget dyr var der ikke spor af.

Tyven var ikke bare kaffehungrende, den var også intelligent.

Et vildtkamera blev sat op, og efter mange dages venten dukkede tyven op på billedet, og der var ingen tvivl længere. På optagelsen kunne man se en rotte, der kravlede op i kurven med kaffekapsler og kort efter med et fast bid i kapslens kant kravlede ned igen. Samme tyv ribbede  ribbede et fad med store, friske æbler.

Annonce

Fælde surret til indgang

Igen kom rottemanden på besøg. Denne gang blev en fælde surret fast til et hul bag komfuret, som efter alt at skønne var rottens indgang. Lokkemaden var naturligvis en kaffekapsel. Men rotten lod vente på sig.

- I aftes fyldte jeg kurven med kaffekapsler, og så gik den i fælden i nat. Om det er tilfældigt, ved jeg ikke, siger Irene Simonsen, hvis datter kækt kommenterede nattens fangst med at sige, at så er intelligensniveauet i huset faldet.

Irene Simonsen er bare glad for atter at have fået huset for sig selv.

- Nu skal jeg i gang med den store rengøring, lyder det oven på morgenens fangst, hvor flaget gik på halvt, og smilet til tops.

Rotten blev aflivet onsdag morgen. Dermed er nattens kaffetyveri efter alt at dømme et overstået kapitel. Foto: Irene Simonsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce