Annonce
Navne

Så grundlagde Sinne en forening - for sådan var hun bare

Sinne Bruun, til venstre, var formand for Stensvangs Venner indtil hun blev 81 år. Hun var med til at stifte frivilligforeningen og tog også selv tørnen som formand, så længe hun magtede. Arkivfoto
Annonce

Mindeord: Ruth Sørensen skriver disse mindeord om Sinne Bruun, som døde 13. september, 89 år. 

Sinne blev født den 26. august 1931 som datter af Svend Buhl Nielsen og hans kone Anne fra Damgård på Balle Mark. Sinne er den ældste af fire børn, som Svend Buhl Nielsen og Anne fik.

Sinne var kun 19 år gammel, da hun blev gift med Anders Bruun og dermed frue på gården Skærhejsel, Kærbølling Mark. Det kunne nok skræmme de fleste, for gården var godt befolket i forvejen. Den rummede hele tre boliger, nemlig det unge pars, en aftægtsbolig til Anders’ mor plus tjenestefolkene. Senere flyttede Anders’ søster Else og hendes søn også ind i aftægtsboligen. Men Sinne tog fat med frisk mod, gode evner og hun udviklede sig til at blive en meget dygtig husmor og mor.

Familien voksede og blev efterhånden forøget med fire børn, tre drenge og én pige. Man skulle tro Sinne nu havde mere end nok at gøre, og hun klarede samtidig at blive en meget dygtig kniplerske og mange andre kreativiteter. Som årene gik og børnene voksede til og gik deres egne veje, begyndte Sinne at få lyst til at se og blande sig i det mere offentlige liv. Hun blev blev blandt andet beskæftigelsesvejleder i kommunen. Som om det ikke var nok, sad Sinne også to perioder i sognerådet i Egtved Kommune.

Plejehjemmet nød godt af hendes rige evner og venlige væremåde. Hun fik også et lille job med at bringe mad ud til ældre hjemmeboende pensionister. Hun havde nu for alvor tabt sit hjerte til de ældre og de elskede hende. Hun var god til at finde ud af, hvad hun kunne glæde den enkelte med, hvis den ældre ikke havde lyst eller kræfter til nogen af de mange ting Sinne kunne vejlede i. Eksempelvis kunne hun komme med bøger fra biblioteket. Det forekom også, at hun sang sange for og med en træt gammel mand, så han fik nyt lys i øjnene igen.

Det gik fint, men den daværende Egtved Kommune skulle spare, så de fyrede Sinne. Det var hun rigtigt ked af, men det dengang ganske nye Stensvang Plejehjem var ikke længe om at få hende ansat. Hendes arbejde var næsten ligesom det tidligere, blot i mere stationære omgivelser. Alt får dog en ende og også dette job blev sparet væk.

Men Sinne kunne slet ikke undvære stedet og beboerne. Hun og hendes mand havde nu afhændet gården og havde købt hus i Balle. Den nye bolig var beliggende, så de havde Stensvang indenfor synsvidde, så Sinne smuttede lige derover næsten hver dag og hjalp beboerne med mangt og meget. Efter hendes mands død, flyttede Sinne i andelsbolig i Bredsten - også tæt på plejehjemmet.

Sinne var glad for arbejdet og ville ikke undvære det. Hun ville gerne gøre flere interesseret i arbejdet, så det kunne blive lagt i mere faste rammer. Dette arbejde lykkedes så godt, at disse rammer blev en realitet i løbet af kort tid. Siden fandt man ud af, at der var basis for at gøre det til en rigtig forening, hvor Bredstens hjemmeboende pensionister, for en ringe pris, kunne være med, uden at der nødvendigvis fulgte arbejdsopgaver med. Hermed var grunden lagt til det der nu er en vigtig faktor for hele ældrebefolkningen i Bredsten. Foreningen fik navnet Stensvangs Venner.

Naturligvis blev Sinne foreningens første formand, og det blev hun ved med at være i en længere årrække, indtil helbredet tvang hende væk fra det. Hun har dog fulgt interesseret med i arbejdet så længe hun levede.

Sinne døde på Kolding Sygehus søndag den 13. september.

Stensvangs Venner har mistet en kær og skattet ven. Ære være hendes minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Minkleverandør er gået fra 325 til 40 ansatte: - Hvad der sker lige nu er skelsættende på alle mulige måder

Annonce