Annonce
Horsens

Så fik Lund sin multihal: - Her er plads til meningsfyldte fællesskaber

Mange Lund-borgere tog søndag imod tilbuddet om at være med til at indvie byens nye multihal. - Den giver plads og rum til mere sammenhold i byen, lød det fra formanden for Lund IF, Jan Rasmussen. Foto: Søren E. Alwan

Borgerne i Lund har fået en ny multihal med plads til sport, kultur og foreningsliv. Søndag blev hallen officielt indviet.

Lund: Et samlingspunkt for alle, der vil noget i Lund.

Sådan kan de rosende ord om den nye multihal i Lund, som blev officielt indviet søndag formiddag med fælles morgenbord, tarzanbane og borgmesterbesøg, sammenfattes.

Og den nye hal rummer yderst velkomne kvadratmeter og muligheder, understreger formanden for Lund IF Jan Rasmussen.

- Det giver samhørighed at have gode lokaler. Her er f.eks. god udenomsplads til, at forældre kan gå med ind i stedet for bare at sætte børnene af. Det skaber en helt anden sammenhængskraft. Jeg er ikke optaget af, at det nødvendigvis skal betyde, at vi får f.eks. flere gymnaster i Lund IF. For mig er det mere vigtigt, at det her hus kan være for alle, og at vi kan tilbyde noget for hele byen. Vi vil gerne være her for alle, siger Jan Rasmussen.

Det siger de om den nye hal

Jan Rasmussen, formand Lund IF:

- Vi vil gøre alt for, at så mange som muligt får glæde af det her. Og at man kommer her for at være sammen. Det er lige præcis det her, vi har drømt om i Lund IF.

Peter Sørensen (S), borgmester:

- Det er dejligt at se, at børnene allerede har indtaget rummet. Der skal være mulighed for at bevæge sig på alle tidspunkter, og det er der nu. Tillykke med den nye hal, lad os klappe af alle, der har været med til at skabe den.

Jakob Bille (LA), kulturudvalgsformand:

- Der har været et kæmpe behov for en opgradering af faciliteterne her i Lund. Det har I fået nu. Og det glæder mig, at I har fået et samlingspunkt, der kan bruges til både sport og alt muligt andet.

Torben Hansen, viceskoleleder Lundskolen:

- Det giver andre mulighed for os at få den ekstra plads. Vi kan bl.a. bruge hallen til terminsprøver, måske til skolefest, og så kan vores store elever lukkes herover i pauserne, så de ikke bare hænger ud i klasselokalerne.

Jeanette Handberg (S), byrådsmedlem og tidligere medlem af multihal-gruppen, Lund:

- Når man ser på, hvor mange penge vi havde til det her, så synes jeg, det er blevet et fantastisk sted. Og vi har virkelig savnet sådan et sted i byen. Det giver lige det ekstra til området, som binder det hele - skolen, foreningerne, ungdomsskolen - sammen.

Jan Asmussen, viceskoleleder Horsens Ungdomsskole:

- Alting bliver lettere, når vi møder hinanden naturligt - ungdomsskolen og foreningerne. Så sker der ting, og vi glæder os over at skulle bo i det her hus.

Johanne Busk Pedersen, seks år, skoleelev Lundskolen:

- Det er en flot hal. Men jeg slog min fod første gang, jeg havde gymnastik her. Og så er der allerede gået hul i den - har du set det?

Den nye multihal får både Lundskolen, Lundagerskolen og foreningerne i Lund som brugere. Det betyder, at mange børn kommer til at tilbringe mange timer i de nye lokaler. Foto: Søren E. Alwan

Hul i hallen

Borgmester Peter Sørensen (S) roste i sin indvielsestale Lund-borgerne for at være gået aktivt ind i arbejdet med at få bygget den nye hal.

- Det her er kun lykkedes så godt, fordi I er gået ind i det som lokalsamfund. I har taget stort ejerskab. Det er virkelig jeres hal. Tillykke med den, lød det fra borgmesteren, som også benyttede lejligheden til lidt godmodigt drilleri.

- Jeg kan se, I allerede har fået lavet hul i jeres nye hal. Det er det, vi i Egebjerg altid har sagt om jer fra Lund: I skyder hårdt, men I kan ikke ramme, sagde borgmesteren og pegede på et hul på størrelse med en fodbold i den ellers fine nye væg lidt til venstre for en basketballkurv.

Også formanden for kulturudvalget Jakob Bille (LA) var begejstret for den nye hal.

- Der har virkelig været et kæmpe behov for en opgradering af faciliteterne her i Lund. Og det har I fået nu. Mange - også mennesker, der ikke dyrker sport - søger meningsfulde fællesskaber. Og det er der virkelig plads til her i Lund nu, sagde kulturudvalgsformanden.

Multihal i Lund

Den nye mulithal i Lund er en tilbygning til den eksisterende hal.Tilbygningen er på 900 kvadratmeter og rummer foruden nye omklædningsrum, lokaler til ungdomsskolen, café og kiosk.

Den nye hal kan deles i to med hejsevægge, så der kan afholdes forskellige arrangementer i hallen på samme tid, uden de forstyrrer hinanden.

Den eksisterende hal vil fortsætte med at fungere, som den hele tiden har gjort. Til gengæld er den gamle svømmehal fjernet.

Byggeriet af hallen har kostet omkring 12 millioner kroner.

Det var i forbindelse med budgettet for 2016, at politikerne i Horsens Kommune besluttede, at der skulle bevilges penge til en ny mulithal i Lund. Siden har kommunen og et lokalt multihaludvalg arbejdet på at skabe de bedste faciliteter for de penge, der var til rådighed. Første spadestik til byggeriet blev taget i foråret 2018, og ved årsskiftet kunne brugerne rykke ind i den nye multihal.

I efteråret blev kommunens første nye multihal indviet i Østbirk. Også i Egebjerg, Hovedgård, Stensballe og Gedved er der nu sat penge af til at bygge multihaller.

Mange politikere og folk fra foreningslivet i Lund var mødt op for at byde den nye hal velkommen. - Men det allerbedste er at se, at børnene allerede har indtaget hallen, lød det fra borgmester Peter Sørensen (S), som talte, mens børn tumlede rundt på en forhindringsbane opstillet af gymnastikforeningen. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

- Et fedt rum med god lyd

Den nye hal var nærmest fyldt til bristepunktet af nysgerrige Lund-borgere, der ville se de nye faciliteter.

Hvis det skal være helt rigtigt, havde flere af gæsterne allerede været med til at tage hallen i brug i sidste uge, da skolen og gymnastikforeningen rykkede ind. Men det gjorde ikke begejstringen for de nye faciliteter mindre.

- Vi kommer nærmest til at bo heroppe, lød det med et glimt i øjet fra Louise Busk Pedersen, der sidder i gymnastikudvalget i Lund IF.

- Jeg synes, det er et fedt rum, og der er virkelig god lyd herinde. Jeg håber, det bliver et sted, hvor der vil være mange forskellige aktiviteter. Sidste år var jeg med til at arrangere et børneloppemarked i gymnastiksalen på skolen, og den slags kan da nok flytte herover fremover, siger Louise Busk Pedersen.

Også datteren Johanne Busk Pedersen på seks år er begejstret for den nye hal, hvor hun fremover kommer til at have idræt med skolen og gå til gymnastik.

- Vi har været herovre. Det var sjovt, fortæller hun, mens mange af hendes jævnaldrene boltrede sig på en forhindringsbane, som gymnastikforeningen havde sat op i dagens anledning.

Og seks-årige Johanne og de andre elever på Lundskolen kommer til at lære hallen godt at kende.

Det lover viceskoleleder Torben Hansen fra Lundskolen.

- Vi kommer til at bruge hallen meget, tror jeg. Vi bliver også større og større, og det er klart, at den nye hal giver os nogle nye muligheder for at udnytte vores lokaler, siger han.

F.eks flytter skolens niende klasser over i multihallen og får klasselokale her fra 1. maj og resten af skoleåret. Det sker for at give plads til de nye førskoleklasser, der så kan rykke ind på skolen.

Lunds børn tog allerede i sidste uge den nye multihal i brug, da skolen rykkede ind med idrætsundervisning, og Lund IF rykkede ind med gymnastikhold. Søndag blev hallen officielt indviet med taler, fælles morgenbord og forhindringsbane for de yngste gæster. Foto: Søren E. Alwan
Søndag var der officiel åbning af Lunds nye multihal. Foto: Søren E. Alwan
Søndag var der officiel åbning af Lunds nye multihal. Formanden for Lund IF, Jan Rasmussen bød velkommen. Foto: Søren E. Alwan
Søndag var der officiel åbning af Lunds nye multihal. Foto: Søren E. Alwan
Søndag var officiel åbning af Lunds nye multihal. Kulturudvalgsformand Jakob Bille (LA) ønskede Lund-borgerne tillykke med den nye hal. Foto: Søren E. Alwan
- Det er det, vi altid har sagt i Egebjerg: I Lund skyder de hårdt, men er dårlige til at ramme, lød det som godmodigt drilleri fra borgmester Peter Sørensen (S) med henvisning til, at der allerede er skudt hul i væggen i Lunds nye multihal, der blev officielt indviet søndag. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce