Annonce
Horsens

Så faldt dommen efter dødsvold i Lunden: To mænd kendt skyldige i vold med døden til følge

Politiet spærrede af i Lunden, da man søgte efter spor i sagen, hvor en 22-årig mand blev overfaldet påskelørdag 2019. Han afgik senere ved døden uden at være kommet til bevidsthed. Arkivfoto
To mænd på 20 og 22 år blev onsdag eftermiddag kendt skyldige i vold med døden til følge. Det har et enigt nævningeting ved Retten i Horsens netop fastslået, da skyldkendelsen mod de to mænd blev læst op.

Horsens: To mænd på 20 og 22 år er onsdag eftermiddag kendt skyldige i vold med døden til følge i sagen om den 22-årig Mark Simonsen fra Horsens, der døde efter et overfald i Lunden for to år siden.

Det er et enigt nævningeting, der ved Retten i Horsens nåede frem til afgørelsen. Det kom frem, da retsformanden onsdag læste skyldkendelsen op.

- Retten finder det bevist, at de tiltalte burde have forudset, at volden mod Mark Simonsen kunne medføre betydelig skade, herunder hans død. Hans død må således tilregnes de tiltalte som en uagtsom følge af den udøvede vold, lød det fra retsformanden, mens de to tiltalte sad tavse og uden at fortrække en mine bag deres forsvarere. Den ene med blikket vendt mod loftet. Den anden stirrende tomt ned i bordet.

Annonce

Sammenstødet mellem de to og den nu afdøde Mark Simonsen fandt sted i Lunden påskelørdag 2019. Vidner, der tilfældigt var til stede i Lunden, har beskrevet sammenstødet som meget hurtigt - måske varede det kun mellem 20 sekunder og et minut.

De har forklaret om et voldsomt sammenstød, hvor den nu afdøde faldt omkuld, landede i en busk og fik flere knæspark og spark i hovedet.

- Det så ud, som om de sparkede til en fodbold, forklarede et af vidnerne, en yngre kvinde.

- Det så slet ikke ud, som om han var forberedt på at blive overfaldet. Han værgede overhovedet ikke for sig og gav ingen modstand, men faldt bare om og lå helt stille, mens de fortsatte med at slå og sparke ham, forklarede en anden kvinde, der sad på en bænk og spiste sushi sammen med sin søster, da overfaldet skete.

Døde efter massive blødninger i hjernen

De to mænd stak af fra Lunden efter overfaldet, mens den 22-årige blev hentet af en ambulance og kørt til sygehuset i Horsens.

Her konstaterede man, at han havde massive blødninger i hjernen, og han blev derfor med det samme overført til Aarhus Universitetshospital i Skejby, hvor han afgik ved døden godt to døgn senere uden at være kommet til bevidsthed.

Senere har det vist sig, at den 22-årige havde en udposning på en pulsåre i hjernen, og at det var en blødning herfra, der var skyld i hans død. Det centrale spørgsmål i sagen har været, om det var volden, han blev udsat for, der gjorde, at udposningen bristede.

De to nu dømte meldte sig selv til politiet yderligere to døgn senere.

De blev varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Horsens og sad bag tremmer i et år, før de blev løsladt i april sidste år.

De to mænd har gennem hele sagen nægtet sig skyldige i Mark Simonsens død. Den ældste af de to har dog erkendt, at han slog og sparkede den afdøde, som han med egne ord havde "et dårligt forhold til".

Der falder endelig dom i sagen 28. maj, hvor nævningetinget skal afgøre, hvilken straf de to nu dømte skal have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Horsens Frejas første nederlag

Annonce