Annonce
Hedensted

Så er vandet sikret: Vandværker i Grejs og Lindved bliver koblet sammen

Vandværkerne i Lindved og Grejs bliver nu koblet sammen. Arkivfoto
To vandværker bliver i næste uge koblet sammen. Dermed er forbrugerne sikret vand, hvis der skulle ske noget med det ene vandværk.

Lindved/Grejs: En én kilometer lang rørledning er blevet gravet ned mellem Lindved og Grejs.

Formålet er at koble de to vandværker sammen, ikke for at effektivisere driften, men for at sikre forbrugerne vand i hanerne.

- Vi hører jo om vandværker, der lukker i en periode, fordi man pludselig finder en forurening eller bakterier. Med det nye system kan vi på meget kort tid pumpe vand fra det ene vandværk til det andet, så forbrugerne ikke står uden vand, fortæller formand for Lindved Vandværk Kim Larsen og kasserer Henrik Meldahl.

Annonce

Der har netop været et eksempel i Hedensted Kommune i Barrit, hvor et filter på det lokale vandværk pludselig stoppede til og måtte skiftes. I stedet fik beboerne vand fra en tankvogn fra Barrit Mejeri.

- Vi har haft projektet oppe på generalforsamlingen af nogle omgange og fået opbakning til det, fortæller Henrik Meldahl, der understreger, at de to vandværker ikke har oplevet problemer med forurening eller bakterier.

Sammenkoblingen kommer til at foregå 24. november, hvilket betyder, at beboerne i Lindved må undvære vand i hanerne mellem kl. 9 og 12. Derefter skulle vandforsyningen være sikret i mange år.

Projektet har kostet over 300.000 kr., og udgifterne er blevet delt mellem de to vandværker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce