Annonce
Brædstrup

Så er midtbyplan godkendt: Nyt torv med gynger og trampoliner

Sådan forestiller arkitekterne i Møller & Grønborg, at det nye banetorv vil tage sig ud. Det bliver et rekreativt uderum med mulighed for ophold, leg og arrangementer. Illustration: Møller & Grønborg
Et nyt torv med opholdssteder, gynger og trampoliner samt en ny sti igennem Brædstrup midtby. Det vil allerede blive etableret fra næste år, efter plan- og miljøudvalget har godkendt en ny plan for midtbyen til 8,5 mio. kr.
Annonce

Brædstrup: Der vil blive vendt op og ned på midtbyen i Brædstrup, efter politikerne i plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune forleden sagde ja til en ny plan, som involverer et nyt bytorv, Banetorvet, og en ny cykel- og vandresti, Banestien, som følger Bryrupsbanens gamle spor igennem midtbyen.

Det er arkitektfirmaet Møller & Grønborg, som har slået stregerne til Brædstrups nye midtby, som i alt kommer til at koste 8,5 mio. kr. Pengene kommer fra områdefornyelsen i Brædstrup, og det forventes, at det nye bytorv samt Banestien kan indvies i løbet af 2020.

Det nye Banetorv vil komme til at indeholde nye ude-opholdsrum, udeservering ved Restaurant Det Gamle Posthus og mulighed for af holde arrangementer. Derudover genanvendes gyngerne fra Torvet i Horsens, som tilpasses og sættes op, så de passer til Brædstrups nye torv. Desuden bliver der etableret trampoliner til børn og barnlige sjæle.

Formanden for plan- og miljøudvalget, Martin Ravn (V), forventer, at det nye Banetorv og Banestien vil give Brædstrup et stort løft.

- Det er en meget spændende plan for et af de mest centrale områder i Brædstrup, og jeg er helt sikker på, at det vil gøre byen mere attraktiv. Det nye torv og banestien vil åbne op for området på en helt ny måde. Det bliver et rekreativt opholdssted med gynger og udeservering. Samtidig har vi en investor, der har købt det gamle mejeri og gerne vil udvikle det. Så hele området bliver et stort plus for byen, siger Martin Ravn.

Der har i forbindelse med områdefornyelsen været holdt mange borgermøder, hvor byens borgere har haft mulighed for at påvirke byens udvikling med egne ideer. Netop det, at mange af borgernes ideer nu kommer i spil, giver projektet større værdi, mener udvalgsformanden.

- Det her er ikke noget, at vi som politikere har sagt, at sådan skal det være. Her er det en proces med borgerinvolvering, og så har borgerne bestemt, hvilke projekter der kan udvikle byen og gøre Brædstrup mere attraktivt. Her er torvet flagskibet, og så er det positivt, at vi kan få det finansieret og få tingene til at lykkes, siger Martin Ravn.

Der er i alt afsat 8,5 mio. kr. til etableringen af Banestien og Banetorvet. Der i det budget afsat 944.000 kr. til uforudsete udgifter, hvilket svarer til 17 procent af det samlede beløb. Skulle pengene ikke række, må kommunen finde penge andre steder, for hele midtbyplanen skal gennemføres, mener Martin Ravn og formand for udvalget for udvikling af lokalsamfund, Jørgen Korshøj (V).

- Jeg synes, vi har fået en fantastisk flot plan, og den er med til at binde midtbyen bedre sammen. Jeg håber, vi får mulighed for at bruge Banetorvet mere, end vi bruger pladsen i dag. Det har haft et meget stille liv, og det har aldrig haft den funktion, som det var tænkt, da man lavede det. Jeg har det derfor sådan, at hvis pengene ikke slår til, så synes jeg og Venstre, at pladsen skal gøres færdig. For tingene skal laves ordentligt, siger Jørgen Korshøj.

Det er en meget spændende plan for et af de mest centrale områder i Brædstrup, og jeg er helt sikker på, at det vil gøre byen mere attraktiv.

Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalget

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce