Annonce
Horsens

Så er det nu, det gælder

Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad. Foto: Morten Pape
Annonce

Horsens: Mandag startede ugen blidt på coronafronten. Passagerer i tog og busser tog det trods en klar anbefaling ret afslappet med at iføre sig mundbind. Nu havde vi jo lige vænnet os til, at det gik så godt.

Fire dage senere var Aarhus i alarmberedskab, og Danish Crown havde indført daglig temperaturkontrol af samtlige 1700, der arbejder på slagteriet nord for Horsens.

Billederne af et termometer, rettet mod slagteriarbejdernes pander, fik mig til at tænke på en ferie i Thailand. Det virker så uendelig fjernt lige nu, men er kun halvandet år siden. Undervejs besøgte vi en skole, hvor alle børn som helt fast kutyme blev modtaget af en medarbejder, som sørgede for at måle deres temperatur. Var den for høj, blev de sendt hjem igen.

En praksis, som virkede totalt fremmedartet på os danskere, og som jeg aldrig havde troet, jeg skulle opleve her i landet. Nu står vi der selv.

Vi har stadig chancen for at få smittetrykket tilbage på et lavere niveau, men det kræver, at du og jeg og alle andre genindfører de gode vaner om at holde afstand og bruge håndsprit.

Det er nu, det gælder. Pas godt på dig selv og alle andre.

Her bestemmer din kropstemperatur

De ansatte på Danish Crown i Horsens skal have taget deres temperatur, når de møder ind. Foto: Morten Pape

Sporene fra de mange corona-smittede på Danish Crowns slagteri i Ringsted skræmmer, og derfor har koncernen indført temperaturmålinger og brug af mundbind i produktionen. Det gælder også på storslagteriet i Egebjerg.

Fabrikschef: Mange er mere trygge nu

Murstens-kirurgi i den helt store skala

Byggefolk er godt i gang med at fjerne de tykke mure til den kommende Vestsalen på Fængslet. Foto: Morten Pape

At skære hul i et 150 år gammelt murværk er en udfordring. Når der så er tale om brede fængselsmure og et hul, der er 40 meter langt og en etage højt, kræver det murstenskirurger med helt særlige faglige og kreative evner. Imponerende, at det overhovedet lader sig gøre.

Hullet skæres i fem store snit

Boom i Brædstrup

Første spadestik er der mange af i Brædstrup, her på grunden, hvor Brædstrup Kro tidligere lå. Foto: Søren E. Alwan

Det er kun få år siden, at Brædstrup ømmede sig over alt det, byen havde tabt: Rådhus, sygehus, ret osv. Nu er udviklingen vendt, og over tre år bliver der bygget for over 560 millioner kroner i byen.

Byggerier for over en halv milliard

Ungt par reddet af dispensation

Det var en betingelse for købet, at Mia Sofie Pedersen og Brian Pedersen kunne få lov at have heste i den tilhørende staldbygning. Foto: Morten Pape

En gang imellem nytter det at være stædig. Det er Mia Sofie og Brian Pedersen bevis på. De fandt deres drømmebolig i Barrit, men to timer før, at købsaftalen skulle underskrives, fik de at vide, at de ikke måtte have heste på ejendommen. Nu har de fået en dispensation og er flyttet ind.

Overraskende besked fra kommunen

Erfarne svende tager over

Slagtermester Torben Enghøj havde næsten opgivet at få solgt sin butik, men nu har to af hans ansatte besluttet at købe. Foto: Morten Pape

Livet som slagtermester med en populær slagterforretning er ikke foreneligt med et travlt familieliv, så nu har mesteren solgt butikken til to unge svende.

Unge og erfarne slagtere

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce