Annonce
Kultur

Så er der swingjazz: Daimi og Louisiana Jazzband skyder nytåret ind i Brædstrup

Daimi og Louisiana Jazzband leverer swingende jazz for det voksne publikum, når der er nytårskoncert 25. januar på Hotel Pejsegården i Brædstrup. Pressefoto
Daimi Gentle har været aktiv på den danske musikscene i knap 60 år, og til januar kan hun opleves til den årlige nytårskoncert i Brædstrup.
Annonce

Brædstrup: Der er løbet en del vand i Gudenåen, siden en meget ung Daimi og Dirch Passer tog Danmark med storm i 1967 med revysangen "Hvem har du kysset i din gadedør".

Siden kastede Daimi sig over jazzmusikken, og lørdag 25. januar står den nu 75-årige Daimi Gentle på musikscenen på Hotel Pejsegården til den årlige nytårskoncert sammen med Louisiana Jazzband.

- Daimi er "verdenskendt" i Danmark, og hendes musikalitet og charme borger for en dejlig oplevelse, hver gang hun går på scenen. Daimi har lige modtaget Danmarks Radios Leo Mathiesen-pris for sin livslange dedikation til jazzen. Hun har delt scene med Otto Brandenburg og Poul Reichhardt, og hun er jo også en velrenommeret skuespiller, der har spillet revy med de største, siger Ellinor Wiesbjerg, der er tovholder for nytårskoncerten i Brædstrup.

Annonce

Musik fra den gyldne swingtid

Til at stå for musikken har Daimi taget Louisiana Jazzband med sig, som består af i alt seks jazzmusikere. Louisiana Jazzband spiller populær swingjazz, og repertoiret er stærkt inspireret af de store gamle mestre inden for genren som Duke Ellington og Count Basie. Til koncerten vil publikum dog opleve, at musikken spænder vidt såvel med hensyn til repertoire og stil.

- Publikum får mulighed for at høre kendte og elskede numre fra jazzens vidunderlige verden, men også en række mindre kendte numre, der ikke desto mindre rummer oplagte musikalske kvaliteter, siger Ellinor Wiesbjerg.

Daimi er imidlertid ikke den eneste kendte musiker, som gæster nytårskoncerten i Brædstrup. Også Tom McEwan stiller op, og det samme gør saxofonisten Mads Mathias.

Det er badmintonafdelingen i Brædstrup IF, der afholder koncerten, og overskuddet går til ungdomsarbejdet i klubben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce