Annonce
Østjylland

Så er der rødt guld til folket: Populær jordbærfarm er oppe i omdrejninger

Kurt Bisgård kunne følge vinterens heftige regnvejr med nedbør i konstante mængder fra august til marts. Men siden har sol gjort godt for jordbærrene på gården Bisgård ved Ajstrup. Arkivfoto: Flemming Krogh
Gårdbutikken på Bisgårdsvej i Ajstrup har indledt jordbærsæsonen. Den tegner godt, men først i løbet af en uges tid kan alle kunders behov opfyldes.

AJSTRUP: Folk fra hele sydbyen valfarter traditionen tro til Bisgårds gårdbutik ved Ajstrup for at handle alskens grøntsager. Den gode nyhed er, at røde guld, jordbærrene, bliver gode og smagfulde i år.

Men det er først på sæsonen, og høsten kan endnu ikke helt følge med kundernes behov på gården på Bisgårdsvej ved Ajstrup Skole. Gårdbutikken åbnede i pinsen, og tirsdag var dagens jordbærhøst udsolgt klokken 13 på gården med udsigt over Aarhus Bugt.

- Vi begyndte så småt søndag, og nu er vi i gang. Men der går lige nogle dage, inden vi kan høste i det omfang, folk efterspørger jordbærrene, siger Kurt Bisgård, der er fjerde generation på familiegården og for godt fyrre år siden lagde markerne om til den store jordbærproduktion.

Det træk er århusianerne glade for. Gårdbutikken er et populært udflugtsmål. Gårdens håndopgravede kartofler (jorden syd for Aarhus er for hård til kartoffelmaskinerne, red.) er også et hit, lige som gårdbutikken også har masser af andre grøntsager og krydderurter.

- Grundlovsdag kan vi for alvor høste kartofler, fortæller Kurt Bisgård, som i løbet af vinteren måtte kæmpe med masser af regn. En jordbærbonde er som andre bønder afhængig af vejret.

Jordbærrene modnes nu i hastigt tempo, men høsten er endnu ikke helt oppe i tempo. Det kommer den i løbet af de kommende uger. Arkivfoto: Flemming Krogh

Det regnede fra august til marts

I midten af februar var der sædvanen tro travlt på Bisgård. På det tidspunkt skal jordbærplanterne indhylles i fiberdug.

- Vi fik vand som aldrig før. Det regnede fra august til marts. Siden var der i foråret varme og sol. De seneste uger har gjort godt. Nu må vi se med det vejrskifte, som er meldt lige nu. Det skal helst ikke blive koldt, siger Kurt Bisgård.

Omkring 30 tons jordbær kan jordbærfarmen i de smukke omgivelser højt hævet med udsigt ud over bugten kaste af sig på en god sæson. Så der skulle være jordbær til alle, når bærrene i løbet af de kommende uger er modnes.

Annonce

Jordbærplukkerne er klar

Mens masser af studerende i 1980erne – godt hundrede tjente en skilling i løbet af sæsonen – plukkede løs i markerne, er det nu et fast hold polske plukkere på syv, som de seneste mange år har været ansat til at fylde bakkerne.

En god, erfaren plukker kan fylde 40 bakker jordbær på en time.

- Vores polske plukkere er på kontrakt, så de har i disse coronatider ikke haft problemer med at komme ind i landet. Polen er i øvrigt også meget restriktiv i forhold til corona. Vores faste hold bor også på landet, hvor epidemien ikke har fat, siger Kurt Bisgård.

Jordbærfarmen på Bisgårdsvej har åbent hver dag de kommende måneder klokken 10-19.

Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce