Annonce
Horsens

Så er der plads til at udvide: Hulvej Privatskole køber to nye bygninger

Hulvej privatskole har købt bygningen på Hulvej nummer 7, til højre for nummer fem på billedet. Foto: Nicolai Svante
Privatskolen på Hulvej har købt nummer 7 og nummer 11 på gaden, der ligger navn til skolen. Så nu har skolen samtlige huse fra nummer 5 til nummer 19.

Horsens: Hulvej Privatskole udvider. Skolen har netop købt to bygninger, som tidligere lå placeret imellem skolens andre bygninger, nemlig nummer 7 og nummer 11. Skolen ligger i dag placeret på adressen Hulvej 5 til 19, og med det nye køb råder skolen over alle bygninger på strækningen.

Købet er kommet i stand i et tæt samarbejde mellem skolebestyrelsen og ledelsen. Skoleleder Henrik Krog glæder sig over beslutningen

- Det er bestyrelsen, der tegner de helt store linjer, og det er den, der skal sikre, at skolens fysiske rammer og økonomi ikke bare holder nu, men også i fremtiden. Den kigger langsigtet, og det har den i den grad formået her, siger han.

Med de nye tilkøb bliver det muligt for skolen at rykke rundt på eleverne og skabe bedre rum og sammenhæng.

- Planlægningen af forløbet sker i samarbejde Ginneruparkitekter, og det, som vi har i tankerne, er, at kanalisere en del af vores SFO over i Hulvej 11. I Hulvej 5 er tanken, at vi skal have 0. klasse ned, det vil frigive kvadratmeter i de eksisterende bygninger, forklarer Henrik Krog.

- Lige nu er vi 29 klasser, og der er et ønske på sigt om at nå op på 34 klasser. Men det skal ske på en naturlig måde, hvor vi stille og rolig åbner for tre spor. Det er ikke tanken at ændre på vores lave klassekvotient.

Skoleleder Henrik Krog

Børnene skal ikke ud på fortovet mere

I alt tilkøber skolen 370 kvadratmener på Hulvej 11 og 235 kvadratmeter på Hulvej 7 med tilhørende kælder, og den ekstra plads kan omdannes til flere klasser i fremtiden.

- Lige nu er vi 29 klasser, og der er et ønske på sigt om at nå op på 34 klasser. Men det skal ske på en naturlig måde, hvor vi stille og rolig åbner for tre spor, siger han og understreger:

- Det er ikke tanken at ændre på vores lave klassekvotient.

Ud over mere plads har skolen netop indviet et helt nyt ventilationssystem, og om få dage bliver også de trafikale udfordringer markant mindre, så det er en begejstret skoleleder, der har taget hul på dette skoleår.

- Opkøbet af nye bygninger er bare en af flere positive ting. Vi er lige blevet færdige med et nyt ventilationsanlæg på Hulvej 19, som vil forbedre indeklimaet i de forskellige klasser, de trafikale forhold omkring Hulvej tegner endelig til at blive markant forbedrede, når vejen 29. august bliver ensrettet - og vi får kys og kram-zone. Samtidig får vi med de nye bygninger et gårdmiljø, som strækker sig fra Hulvej 19 til Hulvej 5. Hermed undgår børnene bevæge sig ud på fortovet i løbet af skoledagen.

Skolen overtager endeligt de nyindkøbte adresser 1. januar, og det forventes, at børnene kan rykke ind efter sommerferien 2020.

Hulvej Privatskole vil udvide på sigt og har blandt andet købt bygningen på Hulvej nummer 11. Foto: Nicoali Svante
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

HFS mistede førstepladsen

Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce