Annonce
Horsens

Så er der klassisk smørrebrød - italienske Mammas vil være dansk om dagen

Morten Klitsgaard Knudsen (t.v.) og Jakob Lyreskov, der er indehavere af restaurant Mammas i Grønnegade vil tilsætte deres italienske restaurant smørrebrød, da de mener, det er en mangelvare i restaurantlivet i Horsens. Privatfoto: Morten Pape
Indehaverne af det italienske spisehus Mammas i Grønnegade har valgt at åbne restauranten for smørrebrød i dagtimerne.

Horsens: Det italienske spisehus Mammas i Grønnegade med de rødternede duge på bordene kan også være en restaurant med klassiske, danske retter.

Sådan er visionen i hvert fald for indehaverne Morten Klitsgaard Knudsen og Jakob Lyreskov. De overtog restaurant Mammas i juni 2018 og valgte her at integrere Over Middel-take away, efter de trådte tilbage som forpagtere af Hotel Danica og stedets Restaurant Over Middel på Ove Jensens Allé.

Nu har de valgt, at de rødternede duge, pizza- og pastaretter skal kombineres med smørrebrød.

Morten Klitsgaard Knudsen forklarer:

- Både Jakob og jeg har god erfaring med at lave smørrebrød fra vores tid på Restaurant Over Middel. Derudover har jeg været forpagter af Stjerne Gastro i Torsted for en del år siden, hvor vi leverede til virksomheder, 800-1000 stykker smørrebrød om dagen.

- Vi har talt en del om det og synes faktisk, man sagtens kan kombinere vores italienske restaurant med det danske smørrebrød. Dugene herinde er i forvejen røde og hvide.

Annonce

Kigger man mod København og andre større byer fortæller det os, at netop smørrebrød igen er blevet en meget populær vare. Men hvad hjælper det, hvis man ikke kan få det her lokalt.

Morten Klitsgaard Knudsen

Findes ikke på restaurant

Morten Klitsgaard Knudsen og Jakob Lyreskov havde for et par måneder siden lyst til at tage ud og spise smørrebrød sammen med Morten Klitsgaard Knudsens kæreste. Men de erfarede, at netop smørrebrød på restaurant ikke var en vare, de kunne få i Horsens.

- Kigger man mod København og andre større byer fortæller det os, at netop smørrebrød igen er blevet en meget populær vare. Men hvad hjælper det, hvis man ikke kan få det her lokalt. Derfor åbner vi nu for den mulighed, siger Morten Klitsgaard Knudsen.

Han og kompagnonen Jakob Lyreskov byder derfor nu på klassisk smørrebrød onsdage til lørdage i tidsrummet kl. 11-15. Eller sagt på en anden måde, så er restauranten dansk inden den i aftentimerne bliver til italienske Mammas.

Selve firmanavnet har de dog ikke tænkt sig at ændre på. Restauranten vil derfor fortsat hedde restaurant Mammas & Over Middel.

- Vi tilbyder 19 slags smørrebrød, alt fra æg og rejer pyntet af med citron, kaviar og cherrytomater til de klassiske luksusudgaver med røget ål, roastbeef med spejlæg, gammelost med rom og rå løg, fortæller Morten Klitsgaard Knudsen.

Stedet byder på det, de kalder for et klassisk dansk frokostkort, der udover smørrebrødet også indeholder pariserbøf og stjerneskud - og så et mindre snapse-udvalg, i alt fire forskellige slags, til smørrebrødet.

- Vi forestiller os, at smørrebrøds-idéen også kan fungere som firmafrokoster, hvor udenlandske gæster skal smage et stykke af det, Danmark også indeholder. Nu prøver vi at rulle smørrebrødet ud og ser om det går an. Prøveperioden har vi besluttet skal køre frem til midt august, siger Morten Klitsgaard Knudsen.

Smørrebrødet kan også bestilles som take away. Her skal man dog forudbestille maden, senest kl. 15 samme dag, man ønsker at afhente det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce