Annonce
Horsens

Så er der kaffe: Pitstop for 100 år gamle maskiner

Over 100 veteranmotorcykler gjorde fredag formiddag holdt ved Søvind Kro. De er deltagere i Skagensløbet og fik en kop formiddagskaffe på kroen. Foto: Morten Pape
Op mod 200 veteranmotorcykler startede torsdag en tur fra Skagen til København. Fredag var der kaffepause på Søvind Kro.

Søvind: - Jeg håber ikke, de kommer på én gang, for så får vi travlt, sagde kroejer Anette Walther med et stort smil, mens hun spejdede mod vest ad Haldrupvej.

Efterhånden begyndte den ene velholdte veteranmotorcykel efter den anden at dukke op i det fjerne, for kort efter at køre ind på parkeringspladsen ved Søvind Kro. Flere maskiner havde passeret 100-års-grænsen.

186 motorcyklister havde meldt deres ankomst, og Anette Walter Fassing stod op kl. 3.45 for at forberede frisk kaffe og brød til deltagerne i Danmarks største løb for veteranmotorcykler, Skagenløbet, det startede Kristi himmelfartsdag i Skagen.

- Jeg har ikke den store forstand på veteranmotorcykler, selv om vi havde en Nimbus i mit barndomshjem. Men da de ringede fra Danmarks Veteran Motorcykelklub og spurgte, om jeg havde plads til 200 motorcyklister til formiddagskaffe, sagde jeg selvfølgelig ja, sagde Anette Walter Fassing, mens hun bød motorcyklisterne indenfor på kroen.

Én af de først ankomne motorcykler var en Harley-Davidson med sidevogn.

Det var far og søn, Hans Lyster og Carsten Lyster, der ankom til kroens parkeringsplads.

- Vi har deltaget i Skagenløbet siden 2011. Det er blevet en far-søn-tradition, sagde Hans Lyster, mens han betragtede den velplejede motorcykel.

- Den kører forbilledligt. Selv om vi begge vejer op mod 90 kilo, kan den godt køre 90 km/t, fortalte Hans Lyster.

Hans Harley-Davidson er fra 1928 og har en motor på 1000 kubikmeter.

- Vi har haft en fantastisk tur fra morgenstunden. Alle deltagere overnattede på Hotel Scandic i Aarhus, og dagens første stop er her. Nu skal vi ind og have en kop kaffe, sagde Carsten Lyster.

Skagenløbet

Start torsdag ved Skagen Gamle Rådhus.

Der var omkring 186 startende veteranmotorcykler.

Motorcyklerne skal være minimum 85 år - flere er over 100 år gamle.

Det er Danmarks Veteran Motorcykelklub, der arrangerer løbet.

Det er 55. gang, løbet køres.

Løbet slutter lørdag ved Hotel Scandic i Hvidovre.

Løbet er også en konkurrence. Der bliver taget tider ved alle stop - også i Søvind.

Hjælper hinanden

Den første løbsdag torsdag blev lidt af en prøvelse for deltagerne.

27 af motorcyklerne måtte udgå på grund af det våde vejr.

Sten Jørgensen fra Skagen kom godt igennem den første dag med sin Nimbus fra 1926, men fredag var der problemer.

- Den har hostet lidt fra morgenstunden. Jeg troede, det var tændrørene, men nu kan den slet ikke starte, så det ser ikke ud til, at jeg når at få kaffe, sagde Sten Jørgensen, mens han febrilsk baksede med motoren.

Han fik hjælp af Henning Petersen fra Køge, der selv kører på en tilsvarende Nimbus.

Kendetegnende for Skagenløbet er, at man hjælper hindenden, hvis nogen kommer i problemer.

- Jeg har kørt Skagenløbet 10 gange, og Henning har kørt det 23 gange. Jeg har også kørt til Nordkap for et par år siden, så den plejer at kunne klare turen, sagde Sten Jørgensen, mens to BSA-motorcykler fra hhv. 1929 og 1930 kørte ind på parkeringspladsen.

Det var far og søn, Karl Søndergaard fra Hobro og sønnen Marc Søndergaard fra Randers.

- Skagenløbet er det største og det hyggeligste løb for veteranmotorcykler. Vi har deltaget i løbet i henholdsvis 15 og 11 år, og vi kender efterhånden mange af de andre deltagere. Heldigvis var der over 20 helt nye ansigter ved starten i år. Det er godt, at der kommer nyt blod til, sagde Marc Søndergaard, da han hoppede af motorcyklen.

Samtidig var de første deltagere færdige med pausen og fortsatte med kors mod Snoghøj ved Fredericia, hvor der var frokostpause.

Skagenløbet slutter lørdag eftermiddag ved Hotel Scandic i Hvidovre.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Annonce