x
Annonce
Hedensted

Så er baren åben: Værs'go at tage plads i et maskulint herrehjørne

Borgmester Kasper Glyngø skålede for, da Plejecenter Kildevældets nye mandebar Det Maskuline Herrehjørne blev indviet mandag eftermiddag. Foto: Michael Svenningsen

Mandag eftermiddag indviede beboere og personale på Plejecenter Kildevældet i Hornsyld en ny bar for plejecentres mænd.

Hornsyld: Lyden af skibsklokken i aktion er ikke til at tage fejl af. Personalet giver en omgang.

- Så er baren åben, lyder det muntert fra rækkerne af ældre borgere i kørestole, der har taget opstilling for at indvie plejecentrets nye samlingssted. For mænd, vel at mærke.

Mandag eftermiddag blev snoren klippet til Det Maskuline Herrehjørne på Plejecenter Kildevældet i Hornsyld. En ny bar for Kildevældets mandlige beboere, hvor de kan nyde et pusterum på ægte herremanér.

Annonce

Det handler om at give borgerne en berigende hverdag og muligheden for at fortsætte deres vanlige hverdagsliv.

Kirsten Madsen
Rykindet blandt Kildevældets mandlige beboere var så stort, at alle pladser i den nye bar var optaget, da den første øl blev skænket. Foto: Michael Svenningsen

Bevilling fra Ældreministeriet

Det Maskuline Herrehjørne udgør første stik hentet hjem af den frivillige forening "Det gode liv på Kildevældet", der gik i aktion i foråret 2018.

- Vi er tre frivillige, der har dannet en forening, der vil søge fondspenge, som kan komme borgerne her til gode, siger Kirsten Madsen, formand for foreningen og tidligere ansat ved Plejecenter Kildevældet.

- Ældre mænd er tit svære at finde aktiviteter til, så med mål om at skabe et samlingssted, hvor mændene kan hygge sig, søgte vi støtte i Ældreministeriets fondsmidler, siger hun.

Det gav pote, for Ældreministeriet vendte tilbage med tilsagn om 21.500 kroner, nøjagtigt det beløb, den frivillige gruppe skulle bruge.

- Nu er pengene brugt, og vi har fået skabt et hyggehjørne, hvor mændene kan lave nogle aktiviteter, der relaterer sig til en bar, siger Kirsten Madsen.

På klassisk manér blev den ny bar indviet med snorklip. Foto: Michael Svenningsen

Bliver et fristed

I Det Maskuline Herrehjørne kan plejecentrets beboere nyde en øl, se en fodboldkamp eller tage et spil dart eller et slag kort.

- Det bliver et fristed, hvor vi kan rafle eller snuppe et spil dart. Det er et sted, vi kommer til at bruge, siger Steffen Christensen, en af Kildevældets beboere.

Det istemmer hans medbeboer Karl Gamst sig.

- Det er ikke, fordi vi har manglet et sted at være, men vi er glade for at have fået en mandebar, siger han.

Baren er bygget af frivillige kræfter fra foreningen Det gode liv på Kildevældet, og tilbehøret er doneret fra beboernes pårørende og købt med hjælp fra Ældreministeriets bevilling.

Det gælder blandt andet øl-platterne og øl-plakaterne på væggene samt skibsklokken.

Inden den ny bar blev indviet med snorklip, sad en stor gruppe af plejecentrets mandlige beboere i nysgerrig venteposition og lyttede til borgmester Kasper Glyngøs åbningstale. Foto: Michael Svenningsen

Brug for et åndehul

Foruden Kirsten Madsen gav borgmester Kasper Glyngø (S) den nye bar et par ord med på vejen ved indvielsen.

- Vi har alle brug for et åndehul, hvor man kan tale rent ud af posen, sådan som vi mænd godt kan lide det. Her kan man få en god snak, sagde Kasper Glyngø, inden han løftede sit glas til fællesskål for den ny bar.

Borgmesteren roste samtidig foreningen Det gode liv på Kildevældet for sin indsats, der ligger til grund for den ny bar. En indsats, der ifølge Kirsten Madsen vil blive fulgt op af nye projekter.

- Det handler om at give borgerne en berigende hverdag og muligheden for at fortsætte deres vanlige hverdagsliv, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce