Annonce
Horsens

Så du jagerflyene? F-16-jubilæumsfly fløj over Horsens

Fra taget på Horsens Folkeblad var der god udsigt til den passerende flyformation. Foto: Morten Pape
Ti F-16-jagerfly fløj fredag formiddag over Horsens på en stor rundtur i anledning af flyets 40-års jubilæum i det danske flyvevåben.

Horsens: På slaget 11.02 tonede ni F-16 jagerfly frem på den vestlige himmel over Horsens. Et tiende fly fulgte dem. Herfra sørgede Forsvaret for selv at filme og fotografere formationen. Ved lav hastighed fløj de over byen i diamantformation og forsvandt mod øst over fjorden.

På dagen fejres jubilæet med to flyvninger. En nord- og sydgående tur om formiddagen. Og en øst- og vestgående om eftermiddagen. I pausen mellem de to flyvninger fra Flyvestation Skrydstrup markeres dagen med et lukket arrangement for flyvestationens ansatte og særligt indbudte.

De ti jagerfly flyver igen afsted fredag eftermiddag på den øst-vestgående rute klokken 14.23.

Du kan følge flyene live på fx Flight Radar 24 og søge på: f1640.

Annonce

F-16 i Danmark

Danmark råder over 44 operative F-16.

De danske F-16 har fløjet ikke mindre end 335.080 timer pr. 12. januar 2020.

Flyene har været indsat i fredsskabende, i fredsbevarende missioner og i kampen mod ISIL og ydede senest støtte til NATO i forbindelse med suverænitetshåndhævelse af baltisk luftrum i de sidste fire måneder af 2019.

Flyet er et såkaldt ”Alsidigt kampfly”, bevæbnet med 6-løbet 20 mm Gatling-kanon, bomber og missiler. Det er produceret af Lockheed Martin, USA.

Kilde: Forsvaret

På Facebook har vi opfordret læsere til at uploade billeder og video af overflyvningen

F-16 Fighting Falcon, som flytypen også kaldes, har haft 40 års tjeneste i det danske flyvevåben. Det er blandt andet kendetegnet ved en meget stor manøvredygtighed, som er vigtig i luftkamp med andre fly. Foto: Morten Pape
De ni fly i formation havde følge af et tiende fly, som Flyvevåbnet filmede og tog billeder fra. Foto: Morten Pape
Formiddagens nord- og sydgående rute så således ud. Kort: Forsvaret
Eftermiddagens øst- og vestgående rute ser således ud. Kort: Forsvaret
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce