Annonce
Odder

Så blev stien indviet: Nu kan man trygt cykle mellem Ørting og Gylling

Det var bidende koldt, men alligevel var mange mennesker mødt op for at prøvekøre den nye cykelsti. Foto: Mathias Mundbjerg
Mandag blev cykelstien mellem Gylling og Ørting endelig taget i brug ved en officiel indvielse. Men faktisk er stien endnu ikke helt færdig.

Gylling: Der var masser af mennesker, der trodsede kulden og mødte op til indvielsen af den længe ventede cykelsti mellem Ørting og Gylling.

- Herude i Gylling er det åbenbart sådan, at når man forventer 50 mennesker, så kommer der 150, sagde Gylling Lokalråds formand Rasmus Toftegaard Pedersen i sin tale. Efterfølgende bemærkede han, at det samme vist var sket, da der sidste år blev afholdt en demonstration til fordel for cykelstien, som nu endelig er en realitet.

Inden den officielle indvielse ved Dagli'Brugsen i Gylling havde mange af de fremmødte prøvekørt den cirka 3,7 kilometer lange cykelsti - blandt andre en stor flok elever fra Gylling Efterskole. De cyklede til Ørting, hvor Ørting-Falling Lokalråds Poul Henning Jensen holdt en kort tale, inden han sendte de mange friske cyklister retur mod cykelstiens afslutning ved i Gylling, hvor Dagli'Brugsen serverede rundstykker, kaffe og juice.

Der var mødt mange cyklister op ved Gyllingvej i Ørting for at prøvekøre den nye cykelsti som de første, inden den blev indviet. Foto: Mathias Mundbjerg

En sløv saks

Før snoren kunne blive klippet, havde Ole Lyngby Pedersen (V), formand for miljø-, teknik- og klimaudvalget i Odder Kommune, også et par ord at sige. Han takkede HM Entreprenør for det flotte og hensynsfulde arbejde og havde også rosende ord til overs for de lodsejere, der har måttet afgive jord til cykelstien.

- Alle dem, vi har mødt, har været særdeles velvillige, og de har været fuldstændigt med på, at det kun kunne gå for langsomt med at få lavet cykelstien, sagde udvalgsformanden.

Efter talen kom så øjeblikket, hvor snoren skulle klippes. Med assistance fra lokalrådsformanden fra Gylling fik Ole Lyngby Pedersen til sidst has på garnet trods udfordringer med en sløv saks, og så spurtede de tilstedeværende skolebørn ellers afsted på den nu officielt indviede sti.

Annonce

Mangler det sidste

Men faktisk er cykelstien stadig ikke helt færdig. Der er stadig ingen midterstriber på cykelstien, som skal give mulighed for at cykle i begge retninger. Der er heller ikke noget græs i rabatten mellem cykelsti og kørebane, men det kommer alt sammen.

- Det første spadestik blev taget for tre måneder siden, og så har det nærmest regnet uafbrudt lige siden, begrundede Ole Lyngby Pedersen det manglende sidste touch og understregede, at HM Entreprenør er helt uden skyld i det.

Det kan godt være, at områdets borgere kommer til at vente et stykke tid, inden projektet står helt færdigt.

- Problemet er jo, at stien helst skal tørre helt ud, før man kan lave striber. Så det bliver måske først 1. april eller der omkring, vurderede HM Entreprenørs formand for projektet, Jens Jørgen Sørensen, som sammen med et par kolleger også var til stede ved indvielsen.

Cykelstien mellem Ørting og Gylling har ifølge beregningerne kostet 9,3 millioner kroner. Pengene er fordelt over kommunens budgetter for 2018, 2019 og 2020.

En sløv saks gav lidt problemer, da Ole Lyngby Pedersen (V) skulle klippe snoren over. Til sidst lykkedes det dog, og så tumlede en stor flok børn jublende afsted på cykelstien - uden cykel. Foto: Mathias Mundbjerg
Der er endnu ikke kommet midterstribe på cykelstien. Det har simpelthen ikke været muligt at nå på grund af vejret. Foto: Mathias Mundbjerg
Nu kan cyklister trygt cykle fra Ørting til Gylling og tilbage igen. Foto: Mathias Mundbjerg
Formand for Gylling Lokalråd, Rasmus Toftegaard Pedersen, som ses her på billedet, holdt tale i forbindelse med indvielsen. Foto: Mathias Mundbjerg
Det blev også lige testet, om cykelstien kunne holde til et par tricks. Foto: Mathias Mundbjerg
De gamle demonstrationsskilte var fundet frem i anledning af indvielsen. Foto: Mathias Mundbjerg
Annonce
Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Horsens

Længere kø på motorvejen: Bil gled i spildt olie og kørte galt

Horsens

20-årig bilist mistede pludselig kontrollen på Havneallé - både hus og bil beskadiget

Hedensted

Tårnby og København har en bedre natur end Hedensted: Kommunen er i bund på biodiversitet

Horsens For abonnenter

Årets højdepunkt venter for Horsens-skib: Halifax-bombefly fra krigen skal op fra havets dyb

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Sport

Mens du sov: Ro-duo vinder OL-bronze og fordobler dansk medaljehøst

Horsens

Kvikt vidne slog alarm - få minutter senere var formodede dieseltyve fanget

Odder For abonnenter

Efter 71 år uden hovedbygning: Godsejer vil genopføre Rathlousdal ved Odder

Sport

Anne-Marie Rindom vandt 8. sejlads: Hendes værste konkurrent er uden medaljechance

Annonce