Annonce
Debat

Rute 26 set fra Sabro: Vi har ikke brug for mere uro - vi har brug for en vej

"Man kan ikke undgå at bemærke, at der er sat en massiv kampagne i gang fra Herskind, Skivholme med flere; en kampagne, som er bakket op af Skanderborg Byråd (det er jo kommunalvalgsår!) for at skubbe den nye omfartsvej for rute 26 op i Lading, mens man som skalkeskjul bruger den "helt unikke natur", som rammes. Det forekommer ikke særligt sympatisk", skriver Ib Jensen. Foto: Jens Thaysen

DEBAT: Man kan ikke undgå at bemærke, at der er sat en massiv kampagne i gang fra Herskind, Skivholme med flere; en kampagne, som er bakket op af Skanderborg Byråd (det er jo kommunalvalgsår!) for at skubbe den nye omfartsvej for rute 26 op i Lading, mens man som skalkeskjul bruger den "helt unikke natur", som rammes.

Det forekommer ikke særligt sympatisk, når man i 2014 fra politisk hold besluttede at lægge linjeføringen, som man gjorde, og man – i hvert fald dem, som vil videre med deres liv – har indstillet sig på, at sådan bliver det - også os, der får den i baghaven. Vejdirektoratet har således også opkøbt en række ejendomme, som ville få vejen hen over deres bolig.


Annonce

Det forekommer som sagt ikke særligt sympatisk, og man kan også med rimelighed forvente, at politikerne sætter foden ned og holder fast ved den linjeføring – med dens fordele og ulemper – der blev aftalt for syv år siden.


Og nu forsøger man så at få flyttet linjeføringen, fordi der åbenbart skal laves en ny VVM-undersøgelse, fordi vejen overvejes lavet som motortrafikvej; det vil sige en mindre indgribende løsning end en motorvej. Derfor skulle man jo tro, at indvirkningen på miljøet må blive mindre, og endnu en VVM-undersøgelse er overflødig.

Det forekommer som sagt ikke særligt sympatisk, og man kan også med rimelighed forvente, at politikerne sætter foden ned og holder fast ved den linjeføring – med dens fordele og ulemper – der blev aftalt for syv år siden. Vi har ærligt talt ikke brug for mere uro om den vej, men vi har brug for. at den bliver bygget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce