Annonce
Debat

Rute 26 nord eller syd om Lading: Undersøgelsen ligner en narresut

"Som situationen er lige nu, ser det ud til, at det kun er den sydlige, der skal undersøges i det videre forløb. Det svarer jo til allerede at have lagt sig fast på den ene løsning! En undersøgelse, hvor resultatet er givet på forhånd, kan vel kun betegnes som en narresut eller et fait accompli. Det er ikke rimeligt" skriver Thomas Cordtz. Arkivfoto: Morten Pedersen

DEBAT: Så kom regeringens udspil til en ny transportplan, og debatten om rute 26 raser igen. I Skanderborg Kommune har vi ind til videre desværre måttet se os behændigt kørt ud på et sidespor og har undrende måttet se til, mens bl.a. Favrskov Kommune og enkelte Christiansborg-politikere har haft held til at få favoriseret en linjeføring syd om Lading Sø. En løsning, som hverken Vejdirektoratet eller den tidligere VVM-redegørelse kunne anbefale.

Fra konservativt hold har vi samme holdning som hidtil: Vi hilser absolut en udvidelse af rute 26 velkommen, men den skal ikke gå syd om Lading Sø. Udvidelsen bør finde sted uden, at det går ud over bevaringsværdig natur, fredede områder og i særdeleshed borgerne. Vi mener en nordlig løsning, jævnfør VVM-redegørelsen, er at foretrække.


Annonce

Vi er ikke uenige i udvidelsen. Den skal blot have en linjeføring, der ikke er til gene og skade for borgere og kulturarvsarealer i Skanderborg Kommune.


Derfor samarbejder vi tæt med vores folk på Christiansborg for at sikre, at den nye forundersøgelse, som regeringens nye infrastrukturplan lægger op til, skal inddrage alle linjeføringer.

Som situationen er lige nu, ser det ud til, at det kun er den sydlige, der skal undersøges i det videre forløb. Det svarer jo til allerede at have lagt sig fast på den ene løsning! En undersøgelse, hvor resultatet er givet på forhånd, kan vel kun betegnes som en narresut eller et fait accompli. Det er ikke rimeligt.

Som udgangspunkt er vi konservative altid fortalere for en bedre og stærkere infrastruktur til gavn for borgere og erhvervsliv. Men når alle faglige anbefalinger, rapporter og hensyn til natur og mennesker peger på, at den bedste løsning er en linjeføring nord om Lading, så er det – som vi har skrevet før – både hovedrystende og frækt, at vores nabokommuner bliver ved med at presse på for en linjeføring syd om Lading ind i Skanderborg Kommune.

Fra konservativt hold arbejder vi for en bedre løsning for rute 26. For vi er ikke uenige i udvidelsen. Den skal blot have en linjeføring, der ikke er til gene og skade for borgere og kulturarvsarealer i Skanderborg Kommune. Og det kæmper vi videre for.

Annonce
AC Horsens For abonnenter

Genlæs vores liveblog: AC Horsens lavede tre mål på otte minutter og sendte Silkeborg ud i pokalmørket

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Brædstrup

Nu har vi chancen: Nyt torv skal sikre børn en sikker skolevej

Erhverv

Afspærring og gravearbejde på Storstranden: Ny bådplads skal snart stå klar

Erhverv

De knokler for landets største oplevelses-legetøjsbutik: Nu ligger åbningsdatoen klar

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Slut med frivillige vagter på sygehuset, grøn strøm fra taget og masser af spørgsmål om byudvikling

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Debat

Mor har klar besked til bilist, der kørte over for rødt ved McDonald's: Du kunne have ramt os. Du kunne have invalideret os. Du kunne have slået os ihjel

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Hedensted

Lyt til podcasten: Grøn energi er gået i hårdknude i Glud

Annonce