Annonce
Debat

Rute 26 nord eller syd om Lading: Undersøgelsen ligner en narresut

"Som situationen er lige nu, ser det ud til, at det kun er den sydlige, der skal undersøges i det videre forløb. Det svarer jo til allerede at have lagt sig fast på den ene løsning! En undersøgelse, hvor resultatet er givet på forhånd, kan vel kun betegnes som en narresut eller et fait accompli. Det er ikke rimeligt" skriver Thomas Cordtz. Arkivfoto: Morten Pedersen

DEBAT: Så kom regeringens udspil til en ny transportplan, og debatten om rute 26 raser igen. I Skanderborg Kommune har vi ind til videre desværre måttet se os behændigt kørt ud på et sidespor og har undrende måttet se til, mens bl.a. Favrskov Kommune og enkelte Christiansborg-politikere har haft held til at få favoriseret en linjeføring syd om Lading Sø. En løsning, som hverken Vejdirektoratet eller den tidligere VVM-redegørelse kunne anbefale.

Fra konservativt hold har vi samme holdning som hidtil: Vi hilser absolut en udvidelse af rute 26 velkommen, men den skal ikke gå syd om Lading Sø. Udvidelsen bør finde sted uden, at det går ud over bevaringsværdig natur, fredede områder og i særdeleshed borgerne. Vi mener en nordlig løsning, jævnfør VVM-redegørelsen, er at foretrække.


Annonce

Vi er ikke uenige i udvidelsen. Den skal blot have en linjeføring, der ikke er til gene og skade for borgere og kulturarvsarealer i Skanderborg Kommune.


Derfor samarbejder vi tæt med vores folk på Christiansborg for at sikre, at den nye forundersøgelse, som regeringens nye infrastrukturplan lægger op til, skal inddrage alle linjeføringer.

Som situationen er lige nu, ser det ud til, at det kun er den sydlige, der skal undersøges i det videre forløb. Det svarer jo til allerede at have lagt sig fast på den ene løsning! En undersøgelse, hvor resultatet er givet på forhånd, kan vel kun betegnes som en narresut eller et fait accompli. Det er ikke rimeligt.

Som udgangspunkt er vi konservative altid fortalere for en bedre og stærkere infrastruktur til gavn for borgere og erhvervsliv. Men når alle faglige anbefalinger, rapporter og hensyn til natur og mennesker peger på, at den bedste løsning er en linjeføring nord om Lading, så er det – som vi har skrevet før – både hovedrystende og frækt, at vores nabokommuner bliver ved med at presse på for en linjeføring syd om Lading ind i Skanderborg Kommune.

Fra konservativt hold arbejder vi for en bedre løsning for rute 26. For vi er ikke uenige i udvidelsen. Den skal blot have en linjeføring, der ikke er til gene og skade for borgere og kulturarvsarealer i Skanderborg Kommune. Og det kæmper vi videre for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce