Annonce
Sport

Rusland får lov til at afholde skak-VM trods dopingdom

Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Det forestående VM i hurtigskak og lynskak skal afvikles i Moskva mellem jul og nytår.

Det får ingen betydning for afholdelsen af det kommende VM i hurtigskak og lynskak, at Rusland mandag blev udelukket af Det Internationale Antidopingagentur (Wada) og fik forbud mod at afholde store mesterskaber i de kommende fire år.

Mellem jul og nytår vil VM i hurtigskak og lynskak som planlagt blive afholdt i Moskva.

Det bekræfter David Llada, der er markeds- og kommunikationschef i Det Internationale Skakforbund (Fide), over for den norske avis Aftenposten.

Det er også planen, at Rusland fortsat skal afholde to andre internationale skakturneringer i 2020.

- Kontrakterne for alle turneringer er skrevet under. Men det er også umuligt at flytte dem andre steder hen med i så kort varsel, så turneringerne falder ind under de undtagelser, som Wada har tilladt, skriver han i en e-mail.

Skak er også underlagt Wadas antidopingreglement.

I mandagens Wada-dom fremgår det også, at russiske sportsudøvere vil være udelukket fra internationale mesterskaber, medmindre de beviseligt er rene atleter. Fide forventer, at alle russiske skakspillere fortsat vil kunne konkurrere.

- Ingen skakspillere er nogensinde - hverken russere eller andre - testet positiv for doping, så vi er sikre på, at der bliver taget hensyn til skaksportens særstatus og rene dopinghistorik.

- Wada har understreget, at agenturet vil beskytte de rene udøvere, så vi forventer heller ingen negative konsekvenser for russiske spillere, skriver David Llada.

VM i hurtigskak og lynskak skulle være afholdt i Saudi-Arabien, men blev flyttet til Rusland efter massive protester mod Saudi-Arabiens syn på kvinders rettigheder.

I marts skal Rusland være vært for den turnering, hvor der skal findes en udfordrer til Magnus Carlsen i kampen om at være verdensmester i skak. Derudover afholder Rusland skak-OL til sommer.

/ritzau/

Annonce
Aftenpostens historie om skakturneringer i Rusland
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Butikstyveri i Lidl udviklede sig til røveri

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce