Annonce
Sport

Rusland får lov til at afholde skak-VM trods dopingdom

Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Det forestående VM i hurtigskak og lynskak skal afvikles i Moskva mellem jul og nytår.
Annonce

Det får ingen betydning for afholdelsen af det kommende VM i hurtigskak og lynskak, at Rusland mandag blev udelukket af Det Internationale Antidopingagentur (Wada) og fik forbud mod at afholde store mesterskaber i de kommende fire år.

Mellem jul og nytår vil VM i hurtigskak og lynskak som planlagt blive afholdt i Moskva.

Det bekræfter David Llada, der er markeds- og kommunikationschef i Det Internationale Skakforbund (Fide), over for den norske avis Aftenposten.

Det er også planen, at Rusland fortsat skal afholde to andre internationale skakturneringer i 2020.

- Kontrakterne for alle turneringer er skrevet under. Men det er også umuligt at flytte dem andre steder hen med i så kort varsel, så turneringerne falder ind under de undtagelser, som Wada har tilladt, skriver han i en e-mail.

Skak er også underlagt Wadas antidopingreglement.

I mandagens Wada-dom fremgår det også, at russiske sportsudøvere vil være udelukket fra internationale mesterskaber, medmindre de beviseligt er rene atleter. Fide forventer, at alle russiske skakspillere fortsat vil kunne konkurrere.

- Ingen skakspillere er nogensinde - hverken russere eller andre - testet positiv for doping, så vi er sikre på, at der bliver taget hensyn til skaksportens særstatus og rene dopinghistorik.

- Wada har understreget, at agenturet vil beskytte de rene udøvere, så vi forventer heller ingen negative konsekvenser for russiske spillere, skriver David Llada.

VM i hurtigskak og lynskak skulle være afholdt i Saudi-Arabien, men blev flyttet til Rusland efter massive protester mod Saudi-Arabiens syn på kvinders rettigheder.

I marts skal Rusland være vært for den turnering, hvor der skal findes en udfordrer til Magnus Carlsen i kampen om at være verdensmester i skak. Derudover afholder Rusland skak-OL til sommer.

/ritzau/

Aftenpostens historie om skakturneringer i Rusland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce