Annonce
Horsens

Rundringning gav pote: Horsens Kommune er ikke længere landets næstdårligste

Den relativt nye multihal i Østbirk, som udvalgsformand Jakob Bille her er med til at indvie, har blandt andet ikke været med i databasen. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Da Danmarks statistik for en måned siden kunne præsentere tal for antallet af idrætshaller, lå Horsens Kommune næstdårligst i hele landet. Det har fået kommunen til at granske sine egne tal, og det viser sig, at det ikke står helt så skidt til.
Annonce

Horsens: Det så rigtig skidt ud for Horsens Kommune, da Danmarks Statistik for knap en måned siden offentliggjorde statistikker for idrætsfaciliteter på baggrund af tal fra Facilitetsdatabasen. Kun Københavns Kommune havde færre haller pr. indbygger, og mens landsgennemsnittet lød på 7,94 haller for hver 10.000 indbyggere, hed det tal i Horsens kun 4,29.

I forbindelse med offentliggørelsen af tallene kunne man se, at der manglede i hvert fald et par haller i Facilitetsdatabasen, og nu viser det sig faktisk, at der mangler en del.

- Tallene kommer via en frivillig indberetning fra kommunerne til Idrættens Analyseinstitut, som står for databasen. Vores tal har ikke været up to date, fordi det netop var frivilligt, men vores administration har nu taget initiativ til at få indsendt tal baseret på en rundringning, så de er helt korrekte, forklarer Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget i Horsens Kommune.

Så det ser ikke så skidt ud som først antaget, men det ændrer heller ikke ved de ting, vi allerede har gang i.

Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget i Horsens Kommune

Annonce

Ændrer ikke noget på prioriteringer

Rundringningen viser, at der manglede enkelte store haller i databasen, men at det især haltede med de små idrætssale på under 300 kvadratmeter (til sammenligning er en håndboldbane 800 kvadratmeter).

I databasen fremgår 13 af de små sale, og det tal fik Horsens Kommune fordoblet ved at foretage rundringningen. Af de helt store haller på mindst 800 kvadratmeter gik tallet fra 20 til 22, og af de mellemstore multisale blev yderligere to tilføjet til de oplyste seks styks.

- Så det ser ikke så skidt ud som først antaget, men det ændrer heller ikke ved de ting, vi allerede har gang i. Vi har stadig en debat i udvalget ud fra 2019-budgettet i forhold til decentrale springfaciliteter, og vi har fået flere anlægskroner i 2020 til både at bygge nyt og opgradere på de nuværende, siger Jakob Bille.

Et besøg på facilitetsdatabasen.dk viser, at kommunens tal endnu ikke er opdateret, men udvalgsformanden fortæller, at Horsens Kommune har sendt de opdaterede tal afsted. En hurtig udregning viser, at Horsens Kommune nu har 6,16 haller per 10.000 indbyggere, hvilket giver en placering som nummer 87 ud af de 98 kommuner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce