Annonce
Hedensted

Rundkørsel i Hedensted delvist spærret for trafik: Skal gøres handicapvenlig

Rundkørselen ved Haralds Plads i Hedensted er siden onsdag morgen blevet trafikreguleret på grund af vejarbejde. Målet med arbejdet er at gøre rundkørselen mere handicapvenlig for fodgængere. Foto: Michael Svenningsen
Rundkørselen ved Haralds Plads i Hedensted skal gøres mere tilgængelig for gangbesværede borgere. Derfor er den delvist afspærret den næste uges tid. Der er opsat lysregulering ved Haralds Plads, Horsensvej og Bredgade, mens vejen mod Bytorvet er helt spærret af.

Hedensted: Onsdag morgen blev bilisterne i Hedensted udsat for et lille benspænd af Hedensted Kommune. Det helt store trafikknudepunkt i centrum af Hedensted - rundkørselen ved Haralds Plads - blev nemlig delvist spærret for motoriserede køretøjer. Årsagen er, at Hedensted Kommune har sendt et hold brolæggere ud for at gøre rundkørselen mere handicapvenlig. Det handler med andre ord om at forbedre tilgængeligheden for gangbesværede i rundkørselen ved at skabe nogle nye og knap så stejle nedgange fra fortov til fodgængerfelt.

Rundkørselen vil derfor være delvist afspærret frem til og med den 28. november i tidsrummet fra kl. 7-16. I dette tidsrum vil det dog være muligt at køre igennem rundkørselen i den del af området, hvor der ikke arbejdes. Dog må man som bilist væbne sig med lidt tålmodighed på grund af den til lejligheden opstillede mobile lysregulering, da der kun vil være åbent i et spor igennem rundkørselen under anlægsarbejdet.

Henvendelse fra Ældre Sagen

Afdelingsleder ved Natur, Vand og Vej i Hedensted Kommune, Michael Laursen, forklarer om baggrunden for dette vejarbejde midt i centrum af Hedensted:

- Tidligere på året fik vi en henvendelse fra Ældre Sagen i Hedensted, der gik på, at mange af vores dårligt gående borgere - rollator- og kørestolsbrugere eksempelvis - havde svært ved at komme rundt i rundkørselen. Det vil sige, når de skulle bevæge sig fra fortov til fodgængerfelt eller omvendt. Nogle af nedgangene mente man var lidt for stejle, siger Michael Laursen, og fortsætter:

- Vi tog et møde med dem, hvor vi var ude og besigtige rundkørselen sammen med netop en lokal kørestolsbruger, og kunne konstatere, at problemet var reelt nok. Vi har derfor lavet et lille vejprojekt, der kommer til at øge tilgængeligheden for den gruppe borgere, så de nemt og smertefrit kan komme til og fra butikkerne på Bytorvet, siger Michael Laursen.

Annonce

En pragmatisk løsning

Han kalder løsningen pragmatisk og dermed også billig.

- Det er nok ikke noget, vi får en byfornyelsespris for, men ønsket er jo også fra politisk side, at renoveringen af Horsensvej med tiden følges op med en byfornyelses-opgradering af centerring og cemtrum i øvrigt, og så vil vi jo ikke bruge de store summer på det, hvis det alligevel skal laves om om få år, siger Michael Laursen, der endvidere fortæller, at der er tale om et lille anlægsprojekt til mellem 100.000 og 150.000 kroner.

Apropos renoveringen af Horsensvej kan han også fortælle, at der i øjeblikket er ved at blive forberedt den sidste finish i form af beplantning af træer langs med vejen, og at man således vil være klar til indvielse af den nye udgave af Horsensvej 30. november. Det sker i samarbejde med handelsstandsforeningen, der samme dag sørger for, at byens juletræ bliver tændt.

Annonce
Horsens For abonnenter

Borgmester vil tage trykket af ansatte: Nu skal politikerne godkende dispensationer i byggesager

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Sovende mand vækket af røg, da huset brændte

Horsens For abonnenter

Snart går det løs på VIA's nye skole til 600 mio. kr: Se billederne af de nye rammer kort inden studiestart

Odder

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Sport

Malte Kiilerich er blevet en profil i forsvaret

Kultur

Padelcenter laver ny turnering med rejse på højkant - og lokalt krav til deltagerne

Horsens For abonnenter

Daniel svæver hen over byen - og når det ikke blæser nok, har han selv vind med på ryggen

Horsens

Gravsten viklet ind i afspærringstape: Det handler om sikkerhed for gæsterne på kirkegården

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Danmark

Vejdirektoratet hæver hastigheden på motorvejen: Her må du fremover køre 130 km/t

Erhverv

Bageri måtte vente i 11 måneder på et forventeligt nej fra en offentlig myndighed

Sport

John Madsen er død

Horsens For abonnenter

Flere partier er bekymrede over stort antal dispensationer i byggesag fra sydbyen: V opfordrer borgmester til at gribe ind

Debat

Genbrug kan gøres bedre: Hvorfor må vi ikke klunse på genbrugspladsen?

Annonce