Annonce
Østjylland

Rundforvirret: Ny rundkørsel forvirrer bilister på Aarhus Ø

Bilister på stribe kørte forkert gennem ny rundkørsel på Bernhardt Jensens Boulevard, viste en tur til Aarhus Ø. Foto: Jens Thaysen
Bilister på stribe kører ulovligt gennem ny rundkørsel på Bernhardt Jensens Boulevard, og det har fået en læser til at spørge, om det overhovedet er en rundkørsel.
Annonce

AARHUS: Er det en rundkørsel, eller er det ikke?

Sådan lyder spørgsmålet fra en læser til Stiften omkring en nyetableret forhindring for enden af Bernhardt Jensens Boulevard på Aarhus Ø.

En tur til bydelen torsdag eftermiddag viste også tøvende og til tider forvirrede bilister, der ikke vidste, hvordan de skulle manøvrere omkring den nye "ø", der er etableret med pile, klodser og afmærkninger på asfalten.

Godt hveranden bilist lavede således en u-vending før anlægget, mens resten tog turen med øen rundt og tilbage af Bernhardt Jensens Boulevard.

Hos Aarhus Kommune har man også fået flere henvendelser fra borgere, som gerne vil vide, hvilke regler der gælder for den nye løsning.

Nogle bilister kan godt køre efter reglerne. Foto: Jens Thaysen
Annonce

Ikke en rundkørsel

Svaret fra kommunen er, at rundkørslen slet ikke er en rundkørsel, men en midlertidig foranstaltning, man har sat op for at dæmpe bilræset på Aarhus Ø.

Krydset skal ses som et almindeligt kryds med almindelig vigepligt, hvor bilisterne, der kører på de lange, lige stræk fra vandet mod byen, har forkørselsret. Det betyder, at en U-vending inden øen, som mange bilister lavede, da vi observerede anlægget torsdag, er ulovlig.

- Der er blå pile bag kantstenene om øen, der betyder ”påbudt kørselsretning”, så man skal køre imod uret rundt om øen, forklarer Aarhus Kommune.

Annonce

Forstår forvirringen

Hos Aarhus Kommune erkender man, at anlægget kan virke forvirrende for bilisterne.

- Inden for kort tid vil vi evaluere på, hvorvidt det har virket og kigge på en permanent løsning. På baggrund af henvendelser skal det gøres entydigt, hvordan folk skal køre, og det forstår folk tilsyneladende ikke med den nuværende løsning, siger Anne Høgh Vinter, ingeniør hos Teknik og Miljø.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk er forvirrede, og vi har også svaret på borgerhenvendelser omkring det nye anlæg. Jeg var nede at kigge på den i går, men her var der ikke så meget trafik, og folk kørte pænt og helt som de skulle.

En mere permanent løsning bliver dog ikke helt permanent. Fra 2021 skal letbanen nemlig køre på Bernhardt Jensens Boulevard, og så skal en kommende "rundkørsel" fjernes igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce