Annonce
Odder

Rumrejsen til Mars: 750 elever eksperimenterer

Odder Gymnasium har i en hel del år lagt lokaler til den årlige sciencedag for områdets 9. klasser. Nu sker det snart igen. Arkivfoto

Odder: Torsdag 28. september skydes årets sciencedag på Odder Gymnasium i gang af den lokale astrofysiker lektor Mathias Egholm. Han vil tage deltagerne med på en rumrejse til Mars.

"Raketten letter fra jorden, og tager hele turen til Mars, hvor vi skal overleve i flere år".

Sådan lyder introduktionen til, at skoleelever og gymnasielever skal samarbejde på tværs omkring spændende eksperimenter:

750 elever fra Odder Gymnasium, EUX Skanderborg Odder, grundskolernes 9. klasser i Odder samt Århus Syd samarbejder om forsøg:

Rovere har undersøgt Mars, vi bygger vores egne. Kan vi gøre ting vægtløse, og kan du selv opleve vægtløshed? Vi udfører forsøg, der afprøver, hvordan vores krop fysisk reagerer på vægtløshed. Raketter affyres, mon vi kan få dem helt til Mars? Hvad er raketbrændstof og hvorledes optimerer vi brændstoffet?

Disse mange spørgsmål søges besvaret.

Dagen har som det primære formål at styrke unges interesse og nysgerrighed indenfor naturvidenskab og er en del af den landsdækkende NaturVidenskabsFestival, der foregår hvert år i uge 39.

/EXP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce