Annonce
forside

Rumænske brødre dømt for røveri: Kastede Nettos butiksvagt i gulvet

To rumænske brødre med bopæl i Tyskland erkendte fredag eftermiddag i Retten i Horsens, at det var dem, der i september sidste år begik røveri mod Netto på Brådhusvej i Stensballe. En tredje mand, der også deltog i røveriet, er stadig på fri fod. Arkivfoto

To brødre erkendte i Retten i Horsens, at det var dem, der i september sidste år begik røveri mod Netto på Brådshusvej i Stensballe.

Horsens: - Undskyld. Jeg er så ked af det. Det var første gang, jeg gjorde sådan noget, og jeg ved ikke, hvad der skete i mit hoved.

Sådan lød det med grådkvalt stemme fra en 28-årig rumænsk statsborger med bopæl i Tyskland, da han fredag eftermiddag blev fremstillet ved Retten i Horsens sammen med sin 23-årige lillebror, sigtet for at have begået røveri mod Netto på Brådhusvej i Stensballe i september sidste år, da en butiksvagt blev skubbet og kastet omkuld, efter han forsøgte at stoppe brødrenes forsøg på butikstyveri.

Undskyldningen bed dog ikke på dommeren ved Retten i Horsens, som valgte at idømme de to brødre hver fire måneders fængsel og samtidig udvise dem af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Annonce

Jeg forsøgte at tale med ham. Jeg ville forklare, at det var en misforståelse, og at vi gerne ville betale. Men det gik ikke. Så skubbede jeg ham, og min bror tog ham om skuldrene og lagde ham ned. Og så stak vi af.

28-årig rumænsk mand dømt for røveri

Underbukser i lommen

Brødrene indledte retsmødet med at aflægge en fuldstændig erkendelse af røveriet.

Det var altså dem, der sammen med en tredje mand 27. september sidste år gik ind i Netto omkring kl. 19.30 om aftenen.

- Vi ville egentlig bare handle lidt. Men inde i butikken tænke vi: "Vi kunne da også bare stjæle det", og så lagde vi tingene i en rygsæk, og jeg tog nogle underbukser og stak i lommen, så gik vi gennem kasse, forklarede storebroderen via en rumænsk tolk.

Brødrene og deres kammerat blev dog stoppet af en vagt, og så løb tingene lidt af sporet, erkendte storebroderen.

- Jeg forsøgte at tale med ham. Jeg ville forklare, at det var en misforståelse, og at vi gerne ville betale. Men det gik ikke. Så skubbede jeg ham, og min bror tog ham om skuldrene og lagde ham ned. Og så stak vi af, fortalte den 28-årige mand om dagen, da han blev røver.

I Danmark for at søge arbejde

Udbyttet, de tre mænd forsøgte at stikke af med, var nogle dåser makrel, en deodorant, en pakke rullepølse og to par underbukser. Det hele til en samlet værdi af omkring 250 kr. Vagten kom ikke noget til ved røveriet.

Godt en måneds tid efter røveriet - i begyndelsen af november - valgte politiet at offentliggøre overvågningsbilleder fra Netto i håb om, at det kunne lede på sporet af gerningsmændene. Og efterlysningen gav pote: En borger mente at kunne genkende to af de formodede gerningsmænd, som blev anholdt på en campingplads i Tørring.

De to brødre forklarede i retten, at de var i Danmark for at søge arbejde. De bor til daglig i Tyskland med deres familier, og der har de boet igennem flere år. Det står dog uklart, om de har lovligt ophold i Tyskland.

- Vi ville virkelig gerne have et arbejde. Det er svært at finde job i Tyskland, og så prøvede vi i Danmark. Vi havde hørt, at det måske kunne være lettere, forklarede den 23-årige lillebror om brødrenes bevæggrunde for at være kørt til Horsens i efteråret sidste år.

Særlige regler for EU-borgere

Anklager Anne-Louise Stisen fra Sydøstjyllands Politi mente dog ikke, at brødrene skal have lov til at komme til Danmark igen foreløbig.

- De har selv forklaret, at de ikke har nogen tilknytning til Danmark. De har været her meget kort tid, lød hendes argument.

Den ældste brors forsvarer, Morten Kamp, protesterede på sin klients vegne mod påstanden om udvisning.

- Der gælder særlige regler for EU-borgere. Hvis en EU-borger skal kunne udvises, skal de udgøre en aktuel fare for den offentlige orden. Og gør min klient det, spurgte han retorisk.

Dommeren valgte dog at imødekomme anklagerens påstand om udvisning. Det betyder, at de to brødre skal sendes ud af Danmark hurtigst muligt. Først skal det dog slås fast, om de har lovligt ophold i Tyskland, så de eventuelt kan udvises der til.

De to brødre modtog dommen. De skal forblive varetægtsfængslet, indtil de kan udvises.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FERIE I DANMARK

En anderledes sommer: Ferie i Danmark - få inspiration her

Annonce