Annonce
Hedensted

Royal Run for de mindste: Godt 200 børn havde efter Kronprinsens forbillede fokus på bevægelse

Idrætsbørnehaven Skjold afholdt deres egen version af Royal Run fredag formiddag. Omkring 200 børn deltog. Foto: Yilmaz Polat
Idrætsbørnehaven Skjold havde fredag formiddag samlet masser af glade børn for at afholde deres bud på Kronprins Frederiks løbebegivenhed. Bevægelse var i fokus.

Skjold: 2. pinsedag snører kronprins Frederik igen løbeskoene og begiver sig for andet år i træk ud på de voksnes Royal Run.

Fredag formiddag tog godt 200 børn i vuggestuealderen op til børnehaveklassealderen forskud på den store løbebegivenhed og afholdte deres eget Royal Run. Ideen kommer fra DGI, og Idrætsbørnehaven Skjold ville ikke lade den oplagte mulighed passere.

De mange børn kom fra forskellige institutioner og skoler i området. Godt 50 af dem var Idrætsbørnehaven Skjolds egne, mens resten kom fra Rårup Børnehus, private og kommunale dagplejere samt brobygning og børnehaveklasser på Rårup Skole og Glud Skole.

Leder af Idrætsbørnehaven Skjold og Rårup Børnehus, Susanne Lund, mener, at et Royal Run i børnehøjde er med til at sætte fokus på bevægelse, fællesskab og at have det sjovt. Og det er vigtigt, for børnene tager gode vaner omkring fysisk aktivitet med sig videre i livet.

- Vi går op i at bevæge os, og Royal Run opfordrer til bevægelse. Derfor er det her som skabt til os, siger Susanne Lund.

Annonce
Der var udfordringer og aktiviteter for de mindste såvel som for de ældste børn. De yngste går i vuggestue og dagpleje, og de havde deres eget område blandt andet med et farverigt rør. Foto: Yilmaz Polat

Det handler om at være med

Børn, pædagoger og børnehavelederen var da også glade for arrangementet, der endte med at blive større, end de havde regnet med.

For de mindste var der et lukket område, hvor de kunne tumle, kravle og gå over udfordringer, og for de største var der en løbebane og medfølgende forhindringer og kegler - en distance på godt 400 meter.

Flere af børnene gennemførte ruten adskillige gange, og der var derfor brug for rigeligt med citronvand, rugbrødsmadder og frugt til at holde energiniveauet højt på den solrige motionsdag.

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Kurdisk opråb på Rådhustorvet i Horsens: Stop den etniske udrensning

Annonce