Annonce
Kultur

Rottefælderevyen i Svendborg: Diller, dril og lækker musik

Årets hold i Rottefælderevyen. Fra venstre Joachim Knop, Rikke Hvidbjerg, Jan Schou og Mikkel Schrøder. Foto: Rottefælderevyen
Lækker musik og sang, en nøgen mand og en rørende vise om ensomhed er tre af flere højdepunkter i årets Rottefælderevy.

Revy: Man skal være hurtig, hvis man vil nå at have et glimt af Mikkel Schrøders diller. Men ikke desto mindre indtræffer det kvarte sekund - måske. Så er I advaret eller fristet afhængigt af temperament. Til gengæld er der fri udsigt til hans bagdel.

Og ja, der er tale om et plat nummer til melodien fra "Zorba", men ikke desto mindre er det vanvittigt morsomt og på sin egen sære vis også en god udgang på en vellykket første akt i årets Rottefælderevy.

Her har vi fået en vild velkomst. Først en melodisk og smuk saxofonsolo, der fremkalder behagelige kuldegysninger, og så direkte over i et festligt for-fuld-knald-nummer med hele holdet, der opfordrer os til, at NU skal vi leve livet.

Annonce

Jamen, vi er SÅ klar i teatersalen i Svendborg, for festen er tydeligvis i gang på stedet.

Rottefælderevyen er på grund af coronasikkerhed midlertidigt rykket ud af bøgeskoven ved Caroline Amalielund og ind til Borgerforeningen Svendborg Teater, og skulle nogen på forhånd frygte, at det smadrer den intime og meget traditionsbundne hygge, kan de tage det roligt. Revyen ligner sig selv - nærværende, som den plejer.

Der er kun tre musikere på scenen, men de formår at lyde som et bigband, og kapelmester Jens Krøyer har overgået sig selv udi melodiske kompositioner.

I det hele taget skiller årets Rottefælderevy sig ud i revyklassen med et tårnhøjt musikalsk niveau. Ikke mindst fra Joachim Knop, uddannet operasanger, og Rikke Hvidbjerg, uddannet fra Det Danske Musical Akademi og eneste kvinde på scenen. De to er ikke de store parodister, men den tjans klarer Mikkel Schrøder og Jan Schou så til gengæld. Tilsammen et stærkt hold.


I det hele taget skiller årets Rottefælderevy sig ud i revyklassen med et tårnhøjt musikalsk niveau

Uddrag af anmeldelsen


Moderne revy

Revyen er sat godt sammen med tempo-og metodeskift.

Der er fine hug og drillerier til magthaverne i en året-der-gik-kavalkade, hvor skuespillerne lægger op til hinandens indslag i en smidig, rap og mere nutidig form for afvikling, der visuelt kan minde lidt om teatersport.

MeToo under alternativ behandling. Foto: Rottefælderevyen

Der er et stort cabaret-agtigt udtræk, som får vendt MeToo på hovedet med Rikke Hvidbjerg i storsyngende front og en imponerende parodikavalkade fra Mikkel Schrøder, der efterligner den ene efter den anden i en rablende historie, hvor han formår at holde kursen og være både vellignende og vellydende hele vejen igennem.

En smuk vise med Jan Schou handler om den ensomhed under coronanedlukning, som hans figur ikke kunne mærke, fordi han var ensom i forvejen. Hjerteknugende pointer med noget at tænke over.

Der er ikke så mange numre i revyen, som der plejer at være. Til gengæld er de længere - opdelt i forskellige scener og sekvenser, og det er forfriskende.

Annonce

Pinligt

I anden akt er der for mange tekster, som hænger i bremsen, og et par stykker der burde have været skrottet - blandt andet et om tissetrang. Men der er også gode øjeblikke, som da populærmusikken får sin efterhånden sædvanlige hyldest i et potpourri - denne gang om corona, der holdt musikerne hjemme - og Joachim Knop synger afdæmpet smukt om alt det, man ikke længere må sige. Rikke Hvidberg giver den som fuld stewardesse i et skævt nummer om hjemmearbejde og høster fortjent høje latterbrøl.

Populærmusikken får også i år en plads i Rottefælderevyen. Her er det Lasse og Mathilde. Foto: Rottefælderevyen

Der indtræffer også et pinligt øjeblik, da vi sidder og griner allesammen af tre handicappede i en sofa i et program, som minder om Go'Aften Danmark. Det er forfærdeligt, som vi griner. Vi burde skamme os, men vi bliver heldigvis reddet af en elegant pointe.

Højdepunktet i anden akt er dog Jans Schous version af dronningen, der som altid er morsom. I år skriver dronningen på sin egen "The Crown".

"Sjovt du er med" lyder revyens slogan, og ja tak det er sjovt at være med.

Set til premieren 3. juni

I tæt røgtåge. Jan Schous dronning er i år ved at skrive en dansk version af "The Crown". Foto: Rottefælderevyen

Revysæson 2021

Avisen Danmark påtænker at anmelde følgende revyer i 2021 – afhængig af især corona-situationen.

Odense Sommerrevy 

Spiller til 14. juni. Instruktør: Joy-Maria Frederiksen, skuespillerne: Vicky Berlin, Stig Rossen, Thomas Mørk, Mette Marckmann, Lars Arvad, Henrik Koefoed. Kapelmester: Morten Wedendahl.

5 stjerner: ”Der er noget ødselt over Odense Sommerrevy. God plads, god lyd, mange medvirkende, godt orkester, overdådige kostumer. Det er der for så vidt ikke noget nyt i, men i år er revyen samtidig både gakket, fræk, smågrov, musikalsk, aktuel og fynsk. Svært at forlange meget mere af en revy i Odense.”

Cirkusrevyen

Premiere 9. maj. Spiller til 28. august. Instruktør: Lisbet Dahl. Skuespillerne: Ulf Pilgaard, Lisbet Dahl, Henrik Lykkegaard, Merete Mærkedahl, Niels Olsen, Niels Ellegaard. Kapelmester: James Price.

4 stjerner: "Rørende farvel til Hendes Majestæt Ulf Pilgaard i revsende og hylende morsom revy."

Sønderborg Sommer Revy Show

Premiere 29. maj. Spiller til 24. juli. Instruktør: Jeanne Boel. Skuespillerne: Carsten Svendsen, Jesper Lundgaard, Jeff Schjerlund, Lone Rødbroe, Jeanne Boel. Kapelmester: Thomas Pakula.

3 stjerner: "Der er skøn gakkelak, medrivende musik, øretæver til landets nordjyske magtkvinder, men også for meget på det jævne i årets revy."

Kerteminderevyen

Premiere 30. maj. Spiller til 10. juli. Instruktør: Gordon Kennedy. Skuespillerne: Lonnie Kjer, Christine Astrid, Kim Hammelsvang, Farshad Kholghi. Kapelmester: Peter Bom.

3 stjerner: Kæpheste får lov at galoppere frit rundt i årets Kerteminderevy, og det går ud over den ellers så berømte charme. Et par vidunderlige højdepunkter i hver akt redder dog humøret i en revy, der er svær at genkende.

Rottefælderevyen

Premiere 3. juni. Spiller til 14. august. Instruktør: Carsten Friis. Skuespillerne: Jan Schou, Joachim Knop, Rikke Hvidbjerg, Mikkel Schrøder. Kapelmester: Jens Krøyer.

Revyen i Helsingør

Premiere 3. juni. Spiller til 26. juni. Instruktør: Mads M. Nielsen. Skuespillere: Simon Nøiers, Dan Schlosser, Sune Svanekier, Le Münster-Swendsen. Kapelmester: Catrine Frølund.

Esbjergrevyen

Premiere 25. august. Spiller til 10. september. Skuespillerne: Trine Gadeberg, Jan Svarrer, Farshad Kholghi, Teit Samsø. Kapelmester: Peter Bom.

Randersrevyen

Info endnu ikke på plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

En vaskeægte, spil-levende legende blev hædret med kongelig belønningsmedalje, bog, taler og kærligt dril

Annonce