Annonce
Horsens

Ros til Regionshospitalet Horsens: Når ens fordomme bliver gjort til skamme

"Jeg ved ikke, om det kan kaldes en solstrålehistorie at få konstateret kræft og blive opereret for det, men jeg har virkelig ikke har noget at klage over - tværtimod", skriver Preben Larsen efter behandlingen på Regionshospitalet Horsens. Arkivfoto

Læserbrev: Når man når min fremskredne alder, bliver man automatisk tilbudt at deltage i et screeningsprogram, som skal afsløre endetarms- og tyktarmskræft i et tidligt stadie.

Jeg sendte en prøve ind og fik efter to dage besked om, at der var konstateret blod i afføringen, så jeg skulle til koloskopi, og der var reserveret tid 11. december.

Samtidig var der en kuvert fra regionen med diverse remedier, som skulle bruges før koloskopien. Jeg kunne desværre ikke den dato, så fik en ny tid, 18. december, og derfra gik det stærkt:

18. december: koloskopi på Regionshospitalet Horsens. Lægen, som foretog koloskopien, havde mistanke om kræft i en polyp og ville rekvirere en test med høj prioritet.

21. december: Resultatet fra testen forelå, og der var konstateret kræft i tyktarmen. Fik besked på, at jeg skulle have taget blodprøve og CT-scanning mellem jul og nytår.

27. december: fik taget blodprøver.

28. december: CT-scanning for at tjekke, om lymfeknuder og organer var angrebet af kræft.

3. januar: til samtale med kirurg, anæstesilæge og sygeplejerske. Her blev operationen forberedt, og der blev bl.a. sat krydser, hvor en stomipose skulle placeres, hvis nu noget gik galt under operationen.

7. januar: blev opereret. Kunne heldigvis gøres med en kikkertoperation. Operationen tog alt i alt omkring fire timer. Det bortopererede stykke blev sendt til kontrol for at tjekke, om kræften havde spredt sig.

9. januar: udskrevet med besked på at møde 29. januar, hvor resultatet for, om kræften havde spredt sig, ville forelægge.

29. januar: erklæret rask, kontrol-scanning bestilt til om et år og koloskopi bestilt til om fire år.

Så kræften blev konstateret 18. december, og forløbet var faktisk færdig - bortset fra det endelige resultat - 9. januar, og deri indgår fridage til jul og nytår.

Det er for mig verdensklasse, og i tilgift har alle de folk, jeg har været i kontakt med, været ekstremt professionelle og kompetente, men også åbne og ærlige i deres kommunikation.

Jeg ved ikke, om det kan kaldes en solstrålehistorie at få konstateret kræft og blive opereret for det, men jeg har virkelig ikke har noget at klage over - tværtimod.

En kæmpe tak til personalet på Regionshospitalet Horsens - det har været en fornøjelse at være i kontakt med jer!

Så kræften blev konstateret 18. december, og forløbet var faktisk færdig - bortset fra det endelige resultat - 9. januar, og deri indgår fridage til jul og nytår. Det er for mig verdensklasse, og i tilgift har alle de folk, jeg har været i kontakt med, været ekstremt professionelle og kompetente, men også åbne og ærlige i deres kommunikation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce