Annonce
Hedensted

Ros til kunder fra store butikker: Kun få skal mindes om mundbind

Kunderne havde fundet mundbindene frem, da de torsdag skulle handle i SuperBrugsen i Hedensted. Foto: Elisabet D. Hyttel
Første dag med krav om mundbind i supermarkederne er gået fint. I Tørring stod en vagt parat til at minde glemsomme kunder om den nye regel - men der var langt imellem dem. Heller ikke SuperBrugsen i Hedensted og Juelsminde oplevede problemer.

Hedensted/Tørring/Juelsminde: Torsdag var første dag med endnu et sæt nye corona-restriktioner, som blandt andet betyder, at man skal bære mundbind, når man går ind i en butik.

Ifølge lovgivningen er det butikkernes ansvar at håndhæve reglerne, men hverken i Tørring, Hedensted eller Juelsminde har de ansatte i SuperBrugsen været på overarbejde i den anledning.

- Det er gået helt problemfrit, jeg tror ikke, vi har haft en eneste kunde, som ikke af sig selv havde taget mundbind på, fortæller uddeler i SuperBrugsen i Hedensted Søren Bach, da avisen ringer ved 13-tiden torsdag.

Annonce

I Hedensted er personalet instrueret i at henvise kunder uden mundbind til at købe et i kiosken, men der er ikke ansat en decideret vagt til at holde øje med, om kravet bliver overholdt.

Guide hjalp folk på vej i Tørring  

Det har man til gengæld valgt at gøre i Tørring.

- Vi har haft en guide stående udenfor butikken hele dagen, som kunne minde kunderne om at tage mundbind på. Der var meget få fra morgenstunden, der havde glemt det, men ved 14-tiden havde guiden talt med 12, siger Henrik Hornemann, uddeler i SuperBrugsen i Tørring.

Det nye krav om mundbind gav ikke anledning til problemer i SuperBrugsen i Hedensted torsdag. Foto: Elisabet D. Hyttel

Ingen af kunderne opponerede, da de fik udleveret et mundbind af SuperBrugsens guide, og Henrik Hornemann har ikke oplevet kravet som et stort problem.

- Kunderne har forstået budskabet, og de er gode til at tage ansvar. Samtidig skal vi jo også huske, at nogle retmæssigt har lov til at undlade at bruge mundbind, siger Henrik Hornemann.

Det generelle krav om mundbind gælder også personalet, og her er situationen knap så rosenrød.

- Vi har sat pleksiglas op flere steder, blandt andet ved kassen og delikatessen, men der er medarbejdere, som skal have mundbind eller visir på i rigtig mange timer hver dag, og meldingen fra personalet er, at det bliver en hård omgang - især for dem, der er rigtigt mange timer ude i butikken, siger Henrik Hornemann.

Annonce

Masser af mundbind i Juelsminde  

I SuperBrugsen i Juelsminde er første dag med mundbinds-krav også forløbet fint. Her havde uddeler Troels Hansen instrueret personalet i forområdet om at holde øje med, om kunderne huskede den nye regel.

- Fra morgenstunden kom der to, der ikke havde mundbind på, den ene havde glemt det, den anden havde ikke hørt om kravet. Men så har der ikke været flere, så alt i alt er det gået rigtig fint, siger Troels Hansen.

Kravet om mundbind i butikker gælder ikke børn under 12 år, ligesom mentalt handicappede personer eller personer med visse fysiske svækkelser eller lidelser er undtaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce