Annonce
Navne

Roots-musiker med rødder i Træden indtager tronen ved DMA i Tønder

Ida Wenøe fortsætter med at gøre sig bemærket som et af de stærke navne i dansk musik, og hendes indsats bliver nu belønnet med karrierens første DMA. Her ses hun ved en koncert på Wall of Sound-festivalen i Horsens i 2019. Arkivfoto: Morten Pape
Fornem hæder til Ida Wenøe og hendes pladeselskab i Horsens: Musikeren er udråbt som Årets Danske Rootsnavn. Næste weekend er der prisfest, og så kan høsten blive endnu større.

Horsens: Festen finder først sted i næste weekend, men mon ikke Ida Wenøe har poppet en flaske bobler allerede.

Musikeren, der stammer fra Træden nær Horsens, har netop fået at vide, at hun ved Danish Music Awards Roots-prisuddeling 27. november i Tønder bliver kåret som "Årets Danske Rootsnavn 2021".

Det er prisfest-arrangørerne i genreorganisationen Tempi, der har afsløret vindernavnet på forhånd, og for Ida Wenøe, der også var nomineret i 2016, er det første gang, hun vinder.

Annonce

...jeg har altid gjort det, der føles rigtigt for mig, været kompromisløs i min musik, og hvor en sang kan føre mig hen, så at få den her anerkendelse er stort. Virkelig stort.

Ida Wenøe

Hæderen får hun for sin seneste album-præstation "The Things We Don't Know Yet", og "Årets Dansk Rootsnavn 2021" er såmænd kun én af flere priser, hun kan løbe med.

Kompromisløs vinder

Wenøe er også nomineret i kategorierne “Årets Rootstrack” med de to singler “One Step” og “Echoes”, der er med på musikerens næstkommende album, og derudover er hun nomineret til prisen “Årets Danske Roots Komponist”, ligeledes for “One Step”.

I første omgang glæder hun sig over hovedprisen:

- Jeg er aldrig gået op i, hvad der er "mainstream", jeg har altid gjort det, der føles rigtigt for mig, været kompromisløs i min musik, og hvor en sang kan føre mig hen, så at få den her anerkendelse er stort. Virkelig stort. Det må betyde, at jeg har gjort noget rigtigt, skriver musikeren, hvis begejstring bliver delt i Horsens, hvor hendes pladeselskab Songcrafter har base.

Annonce

Kan bruge prisen i ind- og udland

- Megafedt endelig at kunne fortælle, at Ida Wenøe vinder en Danish Music Awards for "Årets Danske Rootsnavn 2021". En supervigtig anerkendelse af hendes arbejde med musikken, som vi virkelig kan bruge i både ind- og udland fremover, lyder det fra direktør Roar Amundsen.

For Songcrafter kan prisuddelingen i øvrigt også munde ud i flere grunde til at lade champagnen flyde, fortæller Roar Amundsen.

En anden af selskabets kunstnere, Mirja Klippel, er nomineret til “Årets Danske Rootsnavn 2021” (hvilken hun så ikke vinder, da Wenøe har snuppet den) og til “Årets Rootstrack” med nummeret “Slow Coming Alive” fra den aktuelle plade af samme navn.

- Mirja er også nomineret til "Årets Rootskomponist”, oplyser Roar Amundsen, som en gang tidligere har været med til at høste en af de eftertragtede DMA-priser. Det skete i 2009, da Tobias Stenkjær vandt “Årets Danske Country Album” for pladen “Blissfully Unaware".

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Populært padelcenter solgt til stor svensk kæde: Vi har fået et tilbud, som vi ikke kunne sige nej til

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Horsens

Knap 10.000 folkeskolelever kan måske se frem til tidlig juleferie

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Horsens

Anna Sophia er danmarksmester i styrkeløft - men det er et helt andet løft, hun bliver hyldet for

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Horsens

Ups - cyklist kørte over for rødt lys - så ikke lige politibilen i nærheden

Annonce