Annonce
Erhverv

Rod i papirerne for 10.000 kroner

Idris Karami kaldet ”Jack” åbnede City Pizza og Isbar i Solgården 1. maj sidste år. Fødevarestyrelsens seneste kontrolbesøg i pizzeriaet udløste en sur smiley og to bøder på til sammen 10.000 kr. Arkivfoto: Mikael Lund
City Pizza og Isbar i Brande har fået en sur smiley efter Fødevarestyrelsens seneste kontrolbesøg. Årsagen er ikke dårlig hygiejne, men manglende papirer.
Annonce

Brande: Idris Karami er godt og grundigt træt af situationen. 1. maj sidste år åbnede han efter en lille halv snes år som ansat hos Brande Pizza & Isbar sit eget pizzeria, City Pizza og Isbar, i øvrigt i de præcis samme lokaler i Solgården, hvor Brande Pizza & Isbar tidligere havde til huse inden flytningen til Torvet.

Tre uger senere fik han besøg af en kontrollant fra Fødevarestyrelsen, og besøget gav anledning til adskillige vejledninger og indskærpelser vedrørende håndteringen af fødevarer, egenkontrollen og risikoanalyse.

Da Fødevarestyrelsen dukkede op på et opfølgende besøg 1. juli, var tingene imidlertid blevet bragt i orden, og besøget udløste en glad smiley (ingen anmærkninger).

Men efter Fødevarestyrelsens seneste besøg 30. april hos City Pizza og Isbar hænger der nu i stedet en sur smiley i indgangspartiet til pizzeriaet. Årsagen kan koges ned til to ord: Manglende papir. Dels manglede der aftørringspapir ved håndvaskene på personaletoilettet og i området, hvor pizzaerne bliver lavet, dels forelå pizzeriaets risikoanalyser ikke på skrift.

Derimod var der ingen anmærkninger i forhold til hygiejnen, rengøringen eller håndteringen af madvarerne i øvrigt, men ikke desto mindre kostede kontrolbesøget ”Jack”, som Idris også bliver kaldt, to bøder á 5000 kroner, fordi forholdene ikke var blevet bragt i orden siden det seneste kontrolbesøg sidst i februar.

Annonce

Kan ikke betale

- Jeg kan ikke betale bøden, som det ser ud nu, siger en ærgerlig Idris Karami ovenpå næsten to måneders delvis nedlukning på grund af corona-restriktionerne. Han mener, at kontrollanten har set sig sur på ham og synes hellere, myndighederne skulle forsøge at hjælpe butikkerne, som politikerne giver udtryk for.

Idris har en kammerat til at hjælpe sig med at udfylde papirerne, fordi han efter eget udsagn ikke er så god til dansk, men det tager lang tid og skal klares i kammeratens fritid. Desuden er hans printer defekt, men nu er risikoanalysen blevet udskrevet.

Også problemet med det manglende aftørringspapir er løst, så der er papir på lager til lang tid. Næsten som for at bevise Idris’ udsagn ruller en kassevogn med friske råvarer m.v. op foran pizzeriaet på slaget 11.30 – sådan er det hver torsdag, forklarer han, men uheldigvis for ham stod kontrollanten fra Fødevarestyrelsen i døren, da pizzeriaet åbnede kl. 11, og da havde han endnu ikke fået fyldt lageret op.

Hvordan fremtiden tegner sig for hans pizzeria, nu hvor der bliver løsnet på restriktionerne for spisesteder, caféer og værtshuse, er Idris Karami usikker på. For ham er det vigtigste kunderne, understreger han. Til gengæld er han dybt uenig i de bøder, han er blevet tildelt.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Nu skal du bestille tid for at blive corona-testet i Horsens

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce