Annonce
Ikast-Brande

Rockmusikere indtager brunkulslejerne

Heave, som indleder Søby Klondyke-festivalen, er et pop-band, med et twist. En blanding af det nye med det gamle – det elektroniske med det akustiske. Alle i bandet er født og opvokset i Ikast og kender hinanden fra Ikast-Brande Musikskole og gymnasiet. Forsanger er Louise Møller Jakobsen, og derudover består Heave af Kristian Løbner (bas), Alexander Ryberg (elguitar), Jacob Sejer (trommer) og Oliver Nelander (keyboard). Arkivfoto
Søby Klondyke-festival byder på masser af musik lørdag 5. september.
Annonce

Søby: Der kommer masser af kul på, når musikforeningen branderocker.dk lader fem helt eller delvist lokale bands sætte strøm til instrumenter og forstærkere ved nyskabelsen ”Søby Klondyke-festival” lørdag 5. september. Mini-festivalen skal afholdes på scenen ved Søby Brunkulsmuseum.

2020 har indtil videre været et temmelig specielt år for de fleste, og ikke mindre for den lokale musikforening branderocker.dk. I januar og februar nåede musikforeningen at afvikle koncerterne med de to cover-bands The Boss og Creedence Tribute samt foredraget med Mikkel Beha Eriksen indimellem, men statsministerens nedlukning af Danmark 11. marts betød også ”fuldt stop” for branderockers resterende forårsprogram.

Nu er der imidlertid tændt et lys for enden af tunnelen for de mange musikhungrende branditter og andet godtfolk. Lørdag 5. september har branderocker landet en aftale med fem helt eller delvist lokalt forankrede bands, som fra klokken 15 til 22 sørger for, at der kommer kul på både på og foran scenen ved Søby Brunkulsmuseum.

De fem bands er Heave, som udspringer af Ikast-Brande Musikskole, Tom Donovan, som har spillet i Brande talrige gange, Lydmur med branderockers webmaster m.m., Daniel Wodarka i front, Green-Hill og Argon Fire, der tidligere var kendt som Born2Rock og før det Checkmates.

Annonce

Tanken var tanken

Det var netop Argon Fire-guitarist Kim Fuglsang, der præsenterede branderocker-bestyrelsen for ideen om et udendørsarrangement i noget mindre skala end de open air-koncerter, musikforeningen i flere omgange tidligere har brændt sig gevaldigt på økonomisk.

Ideen opstod i forbindelse med det åbent hus-arrangement, der blev afholdt, da branderocker sidste år indviede deres nye klubhus på OK-tanken på Brandlundvej, forklarer Jørgen Haahr. Dengang var tanken egentlig, at det skulle foregå på pladsen foran klublokalet. Siden satte covid-19 en effektiv stopper for planerne, og med de nuværende afstandskrav er det ikke en realistisk løsning, erkender Jørgen Haahr. Scenen på brunkulsmuseet kan derimod vise sig som den perfekte nødløsning, vurderer han.

– Det er en fantastisk plads, fastslår musikforeningsformanden.

Udover selve scenen er både toiletforhold, borde og bænke – med god indbyrdes afstand – tip-top, så holdningen i bestyrelsen er: ”Lad os prøve det af!”

Der bliver maksimalt lukket 300 gæster ind på koncertpladsen, så man holder sig et godt stykke under de 500, der er tilladt ved arrangementer, hvor publikum i udgangspunktet sidder ned.

Modellen bliver således, at man betaler entré til brunkulsmuseet – 50 kr. – og derefter koster det en hundredelap at komme ind på festivalpladsen. På den måde kan man også benytte lejligheden til at få besøgt museet, inden musikken starter kl. 15.

Har man ikke lyst til at cykle eller køre i egen bil til Søby, planlægger branderocker at arrangere bustransport med afgang fra Torvet i Brande.

Billetter til Søby Klondyke-festival kan forhåndsreserveres via branderocker.dk, og Jørgen Haahr og co. håber naturligvis, at alle 300 billetter vil være revet væk inden 5. september.

Tom Donovan er en særdeles populær entertainer, som har fået et stort publikum i Danmark og Norge. Han er en af de travleste sangere på den danske koncertscene. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Guds eget land

Østjylland

Coronavirus viser tænder: Der er enorme forskelle i smittespredningen i de østjyske kommuner

Annonce