Annonce
Skanderborg

Rock, dance og pop i bøgeskoven: Ni nye navne klar til Smukfest

2019-udgaven af Smukfest begynder så småt at tage form. Fest? Det tror vi nok det bliver. Arkivfoto: Sarah Christine Nørgaard

Den seneste bunke navne til årets Smukfest byder på både danske og internationale navne.

SKANDERBORG: Ni nye navne har fundet vej til plakaten på dette års 40 års jubilæumsudgave af Smukfest, og der er både danske og internationale navne i posen i denne omgang. Vi starter med de internationale.

Den hollandske DJ Martin Garrix kommer nemlig forbi bøgeskoven igen - han var også på besøg i 2016 - og han får selskab i flyveren af pophitterne fra Clean Bandit, stadionrockerne i 30 Seconds to Mars og rootsbandet Larkin Poe.

Fem danske bands er også med i denne omgang - hvorvidt de også flyver eller tager bussen er uvist. Der er tale om Phlake, Christopher, Hjalmer (med efternavnet Larsen), Karl William og Peter Sommer & Tiggerne.

Partoutbilletterne til dette års Smukfest er for længst udsolgt, men det er dog stadig muligt at købe endagsbilletter.

Annonce
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge

Læserbrev: De unge flygter fra kommunen, og det ses tydeligt i Ry, hvor jeg selv bor. Jeg ser mig selv som relativt ung endnu (27 år), og jeg mærker tydeligt, hvordan mine venner og bekendte flytter fra kommunen til de større byer såsom Aarhus eller Silkeborg for at studere. Spørger man de mange unge fraflyttere, er der særligt to ting, de peger på i forhold til at flytte væk: "Der sker for lidt" og "Der er ikke ret mange studievenlige boliger". Det undrer mig, at man som kommune ikke gør mere for at holde på de unge. Der er jo fremragende muligheder for at komme til både Silkeborg og Aarhus med tog eller bus, og er det ikke netop ungdommen, man bør investere i, i en kommune som Skanderborg, hvor man ser, at der bliver flere og flere ældre og færre og færre unge? Jeg tror, at antallet af studie-/ungdomsboliger i Ry kan tælles på to hænder, og det er meget lidt af en by på Rys størrelse. Jeg har selv erfaret, at ventetiden kan være lang. Jeg mener, at man som kommune kan tage et større ansvar for at gøre kommunen mere ungdomsvenlig. Man kunne øremærke udstykninger til ungdomsboliger, man kunne gøre det mere attraktivt for bygherrer at bygge ungdomsboliger osv. Der er masser af muligheder, men det virker som om, det ikke betyder noget at få ungdommen til at blive. Nogle gange føler man faktisk næsten, at folk i kommunen forventer af de unge, at de flytter udenbys. Jeg er født og opvokset i Ry omegn, og da jeg flyttede hjemmefra, blev det mødt med undren, at jeg valgte at bosætte mig i Ry - ja, det var jo nærmest uhørt, at jeg ikke flyttede til Silkeborg eller Aarhus - og jeg bor her stadig. Ry er en dejlig by tæt på naturen, gode transportmuligheder, gode indkøbsmuligheder, et stort og flot idrætsanlæg og - jamen, alt hvad hjertet begærer. Jeg mærker specielt på mit fodboldhold (Rye BK), at de unge søger væk. Her har vi inden for det sidste års tid mistet så mange spillere, at vi næsten ikke kan sammensætte et hold til kampene. Jeg, som ung politiker i kommunen, er trist over den tendens. Under valgkampen i 2017 forsøgte jeg at råbe op, men følte mig overhørt, og derfor forsøger jeg altså igen at kæmpe ungdommens kamp. Jeg mener, at vi har brug for unge mennesker i vores kommune, hvis vi fortsat skal leve op til at være en af landets rigeste kommuner, have en velfærd i topklasse og en lav arbejdsløshed.

AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce