Annonce
Odder

Ro i sommernatten: Udeservering skal begrænses

Politikerne vil lave regler for, hvornår restaurationer og værtshuse må have udeservering. Og levende musik skal fremover holdes indendøre. Dog vil der formentlig kunne søges dispensation i forbindelse med byfester. Arkivfoto
Kommunen vil have regler for, hvornår restauranter og værtshuse må have borde og stole udenfor. Musikken skal blive inde.
Annonce

Odder: Naboer, der føler sig generet af larm fra værtshuse og restauranter i de lange sommeraftner, får nu en hjælpende hånd fra politikerne.

Hidtil har Odder Kommunen nemlig ikke haft nogle nedskrevne regler for udeservering - altså om, hvornår og hvor længe gæster kan sidde ude med deres fadøl og drinks og evt. lytte til livemusik. Men det skal der laves om på.

Det forslag, som lige nu er på vej gennem det politiske system, lægger op til, at alle restaurationer, som ønsker udeservering, skal have en tilladelse til det. Med en sådan ordning har Odder Kommune mulighed for på forhånd at regulere udeserveringens omfang og dermed sikre, at udeservering kun kan foregå i bestemte tidsrum.

Det betyder, at udeservering som udgangspunkt kun må foregå kl. 8-22.

Hvis udeservering kan ske uden væsentlige gener for naboerne, kan der dog efter en konkret vurdering meddeles tilladelse til, at udeservering må ske frem til kl. 24 på søndage til torsdage og frem til kl. 01 natten efter fredage, lørdage og helligdage. Dog gælder det sene tidspunkt ikke for helligdage op til en hverdag - eksempelvis anden påskedag.

Annonce

Minus musik

I udkastet til retningslinjer for udeservering er der endvidere foreslået en række standardvilkår for tilladelse til udeservering, herunder at der ikke må spilles musik i udeserveringsområdet, ligesom at udeserveringen ikke må give anledning til støj- og lugtgener i omgivelserne fra for eksempel støjende gæster eller røg.

Retningslinjerne gælder dog ikke i forbindelse med eksempelvis Odder Byfest, hvor der er lagt op til en samlet lejlighedstilladelse for udeservering og musik i natten.

Endelig indeholder udkastet en række standardvilkår for bl.a. inventars udseende og placering. Disse standardvilkår kan alene gøres gældende for udeservering på kommunalt ejet areal.

Udkast til retningslinjer for udeservering har udover høring i Bevillingsnævnet været sendt i høring hos Østjyllands Politi, som kan tiltræde retningslinjerne.

Retningslinjerne skal endeligt vedtages på byrådsmødet i næste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Festligt lag endte med knytnæveslag

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce