Annonce
Danmark

Riskærs Fredagsbar

Klaus Riskær Pedersen. Pressefoto
Velkommen i fredagsbaren. I denne uge ser Klaus Riskær nærmere på mundbind, Kristendemokraterne og Veganerpartiet.
Annonce
Annonce

Koster et mundbind 2 kr eller 10 kr?

Det er svært at begribe, at nogen vil drive forretning på den situation, vi alle bringes i, hvis enhver pålægges brug af mundbind og dermed omkostninger af hensyn til vor nationale sundhed.

Disse mundbind indkøbes af staten, der har 90 millioner mundbind på lager. Staten bør derfor også være dem, der sætter en rimelig salgspris, der selvfølgelig skal dække detailleddets omkostninger, men på det seneste har større detailhandelskæder solgt engangsmundbind til en pris på 10 kr. stykket, og det har forståeligt givet negative reaktioner.

Apotekerne sælger samtidig corona anti-stof test, som imidlertid er rapporteret i dagspressen med en fejlvisning på op til 50 %. Alt imens er effektive anti-stof test udviklet af Rigshospitalet, der dog kun kan stille dem til rådighed for sundhedspersonale. Det er rimeligt nok, at det tager tid at tilrettelægge leveringsdygtighed af de test, der åbenbart virker, men så virker det ikke passende, at f.eks. apoteker i mellemtiden sælger befolkningen et produkt, der ikke er den rigtige løsning.

Annonce

Kristendemokraterne på stemmesedlen igen, igen

Men kan have en vis sympati for kampviljen i dette blå parti, men hos Kristendemokraterne skal man samtidig være villig til at se bort fra politiske standpunkter, der ikke følger med et moderne kvindesyn.

Partiet er netop blevet opstillingsberettiget til næste folketingsvalg, som det er vanlig praksis i det parti. Partiet har nemlig været opstillet uden at blive valgt ved folketingsvalgene i 2005, 2007, 2011, 2015 og 2019. Partiet har sædvanligvis ligget på 0,8% til 0,9% af stemmerne indtil valget i 2019, hvor man nåede op på 1,8%, efter at partiet stillede med Isabella Ahrendt som ny partileder i pausen imellem de to første partilederdebatter. Det var klogt, fordi den unge partileder forstod at omfavne klimadagsordenen, som jo kom til at dominere det valg.

Om man kan komme over målstregen denne gang skal jeg ikke spå om. Som den tidligere tyske udenrigsminister Hans-Dietrich Gencher sagde: ‘En uge er en evighed i politik’. Den moderne virkelighed har dog vist, at selv en dag kan vise sig at være en evighed i politik.

Annonce

Er du til veganisme og økocentrisme?

For vælgere med særligt højt lix-tal kommer der yderligere en mulighed på stemmesedlen, idet Veganerpartiet også har opnået ret til opstilling ved det kommende valg.

Man må dog håbe på at de er noget bedre til at styre landet end deres indsamling af støtteunderskrifter, da partiet efter det oplyste har måtte indsamle over 80.000 underskrifter for at fastholde de endelige 20.182 vælgererklæringer, som det kræver at stille op. Til sammenligning har Kristendemokraterne kun skulle indsamle ca. 39.000 underskrifter for at fastholde de afgørende 20.182 vælgererklæringer.

Set på selve programmet, så er deres politik at tænke forbrug i helheder og og økonomi i holdbarhed, og de kan derfor være et fint tilbud til mange vælgere, der har opgivet Alternativet, samt ægte grønne vælgere, der formentlig får et behov for at irettesætte regering og Folketing, når de konstaterer hvor langt man reelt er nået i klimaindsatsen, når vi kommer til næste valgdato.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Annonce